Cornel Amariei calcă pe urmele lui Estée Lauder și Levi Strauss

Fondatorul .lumen, compania care își propune să-i ajute pe nevăzători să se deplaseze, este unul dintre cei cinci finaliști ai programului Global Business Hall of Fame by JA Worldwide, la categoria “Inovatori”.

De aproape două secole, Global Business Hall of Fame prezintă antreprenori de top și lideri care pot schimba lumea cu inițiativele lor. Cornel Amariei calcă pe urmele lui Levi Strauss, creatorul jeanșilor, Estée Lauder, fondatoarea companiei cu același nume, Gert Boyle, fost CEO la Columbia Sportswear, Berry Gordy, Jr., fondatorul Motown Records, sau Roberto Goizueta, ex-CEO la Coca-Cola.

Fost manager de inovare la Continental, unul dintre cei mai mari producători mondiali de componente electronice pentru industria auto, Cornel s-a dedicat, din 2020, companiei sale. Până la începutul anului trecut, .lumen a adunat o finanțare peste un milion de euro și are o echipă de peste 30 de profesori, medici și ingineri. Produsul revoluționar care va ajuta persoanele cu dificultăți de vedere să se deplaseze mai ușor va fi fabricat din a doua jumătate a acestui an.

În ultimii ani, Cornel Amariei a câștigat premiul pentru inovare și tehnologie acordat de Aspen Institute, a fost inclus de Forbes pe lista celor mai influenți europeni sub 30 de ani, iar JCI l-a numit unul dintre cei “10 tineri remarcabili ai lumii”.

Articolul anterior

Răzvan Nicolescu, primul român în Consiliul Director al Institutului European pentru Inovare şi Tehnologie

Articolul următor

E.ON Energie România are un nou director general

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share