Răzvan Nicolescu, primul român în Consiliul Director al Institutului European pentru Inovare şi Tehnologie

Fostul ministru al Energiei a fost numit în forul de conducere a Institutului European pentru Inovare şi Tehnologie (EIT).

În afară de Răzvan Nicolescu, alţi trei membri au fost numiţi de Comisia Europeană în Consiliul Director al EIT: Jan Figel (fost comisar european şi viceprim-ministru slovac), Janis Grevins (profesor universitar) şi Nora Khaldi (CEO al unei companii de biotech). Mandatul noilor membri este de patru ani.

Numirea lui Răzvan Nicolescu în Consiliul Director al EIT reprezintă prima nominalizare a unui român în forul de conducere a acestei instituţii europene și este rezultatul final al unui complex proces de recrutare derulat de un panel independent de experţi.

Forul de conducere al EIT stabileşte direcţiile strategice de acţiune ale instituţiei UE și este compus din profesionişti cu experienţă din domeniile inovarii, tehnologiei şi mediului de afaceri. Schimbările climatice, energia curată şi mobilitatea urbană sunt printre cele mai importante domenii de activitate ale EIT. Instituţia europeană care gestionează politica europeană în domeniul inovării are un buget de circa patru miliarde de euro pentru următorii cinci ani.

Cu o experiență solidă în domeniul energetic, în sectorul privat și în cel public, Răzvan Nicolescu a fost director de Reglementare la OMV Petrom, președinte al Consiliului de Administrație al Agenției Europene de Reglementare în Energie, atașat al României la Uniunea Europeană, pe probleme de energie, și ministru al Energiei. La finalul lunii trecute, și-a anunțat plecarea de la Deloitte, compania pentru care a lucrat din 2015. În 2019, a fost numit partener și lider pentru Europa Centrală, responsabil de industria gazelor naturale, petrolului și produselor chimice.

Este absolvent al Universității Politehnice din București, cu specializarea Inginerie Electrică. Studiile din domeniul energetic au fost completate de studii economice. A absolvit programul MBA al Solvay Brussels School of Economics and Management și programe pentru executivi ale Harvard Business School.

Articolul anterior

9 din 10 companii vor să ofere beneficii extrasalariale angajaților din România, în următoarele 6 luni

Articolul următor

Cornel Amariei calcă pe urmele lui Estée Lauder și Levi Strauss

Articole din aceeași categorie
Total
2
Share