COS, liderul pieței de fit-out de birouri, își continuă expansiunea regională în marile orașe din țară

Corporate Office Solutions (COS) a inaugurat recent o nouă reprezentanță la Iași, în United Business Center 3.

Compania raportează afaceri de aproape 23 milioane euro în trimestrul al IV-lea din 2021. Această valoare reprezintă contracte de consultanță, design interior și amenajare completă pentru spații de interior, în creștere cu 12 la sută față de aceeași perioadă a anului 2020.

75 la sută din business-ul COS în 2021 provine dinspre segmentul de birouri, domeniul său principal de activitate. Cererea vine în principal din partea unor mari companii din industria software/ IT&C, servicii financiare și consultanță, companii cu activități online. Există însă o cerere tot mai mare din partea altor segmente noi de pe piață, care încep să investească agresiv în spațiile de interior pentru a se adapta noilor cerințe pentru siguranța și sănătatea ocupanților.  

“Sectorul medical (spitalele și clinicile publice și private), cel educațional (în special școlile private) sau al ospitalității (hoteluri, dar și restaurante) investesc tot mai mult în designul și amenajarea spațiilor interioare, atât ca urmare a noilor tendințe sanitare și preocupării pentru wellbeing, cât și din punct de vedere al concurenței crescute. Designul și confortul oferit în spațiile interioare au devenit elemente puternic diferențiatoare pentru clientul final, având în vedere competiția tot mai crescută între jucătorii activi pe aceste segmente”, declară Christophe Weller, fondator COS.

Alături de reprezentanța oficială din București și de cele două birouri regionale din Timișoara și Cluj, COS a inaugurat recent o nouă reprezentanță la Iași, în United Business Center 3.

“Transformările prin care trece mediul de business, în general, și modul în care se dezvoltă România la nivelul orașelor regionale, reprezintă oportunități pentru COS. Românii sunt tot mai preocupați de design, de îmbunătățirea confortului interior al spațiilor, și vedem o preocupare crescută pentru calitate. Prețul nu mai este principalul diferențiator pe piață, iar factori precum eficiența și siguranța spațiilor câștigă teren”, adaugă oficialul COS.

COS are aproape 100 de angajați în țară și derulează o campanie continuă de recrutare, în condițiile în care și domeniul amenajărilor interioare se confruntă cu o lipsă acută de specialiști și forță de muncă calificată.

În 2020 și 2021, COS a semnat proiecte ce au cumulat un total de peste 160.000 mp, pentru mari companii mulținationale (fit-out spații de birouri), clinici și spitale, școli private, companii din sectorul de ospitalitate (hoteluri și restaurante).

Activă pe piața locală din 1998, COS este una dintre primele companii-integrator de soluții de amenajare a interioarelor înființate în România. Pe segmentul de fit-out de birouri, este lider de piață, cu peste 2.000 mari companii pentru care semnează amenajarea sediilor și reprezentanțelor oficiale. Între cele mai reprezentative sedii de birouri realizate de COS se numără sediile Microsoft, KPMG, Accenture, NTT, Porsche Engineering Cluj, Google, Nestlé, Reckitt Benckiser, Secom, Takeaway București, MHP Cluj, Sector Labs Cluj, MHP și Mass Mutual, la Record Park Cluj, Cognizant, la Hexagon Bus Park Cluj.

COS deține parteneriate exclusive în România cu furnizorii Steelcase și Interface, lideri internaționali pe segmentele de mobilier, respectiv soluții pentru pardoseli, dar și cu fabrici, furnizori și producători locali de soluții personalizate de mobilier, pardoseli sau decorațiuni. 

Articolul anterior

Modelul islandez: "Muncește mai puțin, trăiește mai mult"

Articolul următor

Rusoaica Daria Maslovskaya, noul director de Resurse Umane al Mars pentru Europa Centrală, inclusiv România

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share