Cristian Măcelaru, noul director muzical al Orchestrei Simfonice din Cincinnati

Dirijorul Cristian Măcelaru a fost desemnat să conducă, pentru un mandat de patru ani, ca director muzical, Orchestra Simfonică din Cincinnati, SUA.

“Invitația de a conduce muzicienii superbi care formează această orchestră, construind împreună o moștenire și mai puternică, este sporită doar de căldura și apropierea comunității pe care le-am experimentat în Cincinnati. Cu profund respect față de predecesorii mei și angajamentul față de viitorul Orchestrei, aștept cu nerăbdare să împărtășesc muzica minunată pe care o facem cu comunitatea din Cincinnati și cu întreaga lume”, a scris Cristian Măcelaru pe Instagram.

Cristian Măcelaru îl înlocuiește la conducerea Orchestrei Simfonice din Cincinnati pe francezul Louis Langrée, care a condus-o timp de zece ani. Dirijorul originar din Timișoara este director muzical al Orchestrei Naționale a Franței, dirijor principal al Orchestrei Radiodifuziunii din Köln, director artistic și dirijor principal al Orchestrei Simfonice Internaționale de Tineret a Centrului Interlochen pentru Arte și director muzical, dirijor al Festivalului de Muzică Contemporană Cabrillo și director artistic al Festivalului și Concursului Internațional “George Enescu”.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share