România, pe locul 89 în topul celor mai atrăgătoare țări pentru muncitorii străini. Pakistanezii, italienii, elvețienii, ungurii și tunisienii ar fi cei mai tentați să accepte un job aici

România, care se află pe locul al 89-lea în topul celor mai atrăgătoare destinații de relocare profesională, a urcat în clasament față de 2020, când se afla pe locul 92, dar este sub ratingul din 2018, când atinsese poziția 78.

Bucureștiul obține un scor mai scăzut decât cel de la nivel de țară și apare pe locul 118, potrivit studiului anual realizat de Boston Consulting Group (BCG), The Network, The Stepstone Group și eJobs.ro, unicul partener The Network pe piața din România. Candidații care ar fi cel mai tentați să accepte o ofertă de job din România sunt cei din Pakistan, Italia, Elveția, Ungaria și Austria, urmați de cei din Tunisia, Marea Britanie, Olanda, Serbia și Irlanda.

“Întrebați care ar fi motivele pentru care ar alege România, 52 la sută au pus pe primul loc calitatea vieții, faptul că există un mediu prielnic familiilor (49 la sută), numărul și tipul de joburi scoase pe piață (47 la sută), costul vieții (40 la sută), spiritul ospitalier și cultura incluzivă (38 la sută), faptul că e o țară în care s-ar simți în siguranță (34 la sută), dar și faptul că formalitățile pentru a accesa piața muncii de aici sunt mai puțin complicate decât pentru alte țări. Ne lipsesc, însă, argumente precum calitatea vieții sau existența unui sistem de sănătate în care să aibă încredere, motive care se regăsesc, totuși, în lista celor care ar vrea să emigreze, în general, nu doar în România”, explică Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs.ro.

Motivele care îi determină pe români să ia în calcul varianta de a lucra în afară sunt legate contextul economic și de faptul că își doresc salarii mai mari, susțin 85 la sută dintre respondenți. Lista argumentelor continuă cu perspectivele mai bune de evoluție în carieră pe care le-ar avea în altă țară (48 la sută), o mai bună calitate a vieții, în general (77 la sută), numărul și tipul joburilor oferite de angajatori (50 la sută) și accesul la un alt mediu cultural (43 la sută).

“Cei care amână decizia de a pleca din țară sau refuză, pur și simplu, această opțiune, sunt ținuți aici de faptul că s-ar despărți de familie, de atașamentul față de casă și de teama că nu s-ar putea adapta, dar și de costurile ridicate pe care le-ar presupune o relocare. Românii se mai tem de bariera de limbă, de diferențele culturale și, pentru că suntem o nație care își dorește mai degrabă să cumpere o locuință decât să stea în chirie, sunt descurajați de faptul că le-ar fi destul de greu să facă o achiziție imobiliară”, arată Roxana Drăghici.

Aceste argumente trebuie corelate și cu faptul că 31 la sută dintre românii care ar fi dispuși să plece în străinătate ar face-o pentru o perioadă lungă. Doar opt la sută ar viza o experiență mai scurtă, de cel mult un an. Țările către care se îndreaptă cei mai mulți sunt Germania, Marea Britanie, Spania, Italia, SUA, Franța, Olanda și Austria.

De la începutul anului, dintre cele aproape 100.000 de joburi postate pe eJobs.ro, circa 9.000 au fost pentru străinătate. Pentru acestea au fost înregistrate 55.000 de candidaturi, respectiv 1,4 la sută din numărul total de candidaturi din perioada ianuarie-mai.

“Studiul realizat la finalul anului trecut, alături de Boston Consulting Group, relevă că, la nivel de țară, 23 la sută dintre respondenți s-au arătat dispuși să plece la muncă în afara țării. În ceea ce privește segmentele de candidați cu cea mai mare căutare în rândul angajatorilor, procentele arată astfel: 24 la sută dintre cei cu studii superioare și specialiști ar fi interesați să lucreze în străinătate și 32 la sută dintre candidații tineri”, adaugă Roxana Drăghici.

La nivel global, candidații din toate cele 185 de țări participante au așezat pe primul loc în topul preferințelor Londra, drept orașul în care și-ar dori cel mai mult să lucreze. Clasamentul continuă cu Amsterdam, Dubai, Abu Dhabi și New York.

Studiul a fost derulat în octombrie-decembrie 2023, pe un eșantion de 150.000 de respondenți din 185 de țări, printre care și România. Răspunsurile au fost colectate de The Network, alături  de platformele de recrutare afiliate la nivel internațional, și prelucrate de Boston Consulting Group, companie de consultanță în management, cu sediul central în Boston, Massachusetts. Este cea mai amplă cercetare de profil realizată pe o eșantionare globală.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile 23.000 de locuri de muncă.

DESPRE EJOBS

Lansată în 1999, este prima platformă de recrutare din România și liderul pieței locale de profil. Din 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internațională de media localizată în Elveția. Cu 4,9+ milioane de CV-uri, peste două milioane de vizitatori unici pe lună și 300.000+ companii care au beneficiat de serviciile lor, este cea mai mare platformă de recrutare la nivel local.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share