Andrei Lungu, omul care simte că le oferă oamenilor timp, prin meseria lui

Dimineața devreme, chiar de la primele ore, pe străzile orașului apar mașinile albe care se grăbesc să ajungă la adresele unde curierii au de livrat comenzile cu produse proaspete.

Orașul freamătă de viteză și energie. Livrările se fac rapid, telefoanele sună, ușile se deschid, clienții sunt mulțumiți, zâmbesc și simt că primesc, pe lângă cele comandate, și niște ore în plus pentru ei, economisind timp prețios.

De doi ani, de când este în echipa Freshful, Andrei Lungu străbate Bucureștiul în lung și-n lat la volanul mașinii sale. Asta îi place cel mai mult să facă: să conducă prin oraș, deși, spune el, “uneori este așa de aglomerat, încât îmi vine să ies din mașină și să merg pe jos până la adresa unde am de făcut livrarea”. Zâmbește când spune asta, îi place să glumească.

E plin de viață, are 23 de ani, e din Galați și s-a mutat cu logodnica sa în Capitală, luându-și viața în propriile mâini. A terminat o școală profesională, a fost ospătar, apoi a lucrat puțin în construcții, însă și-a dorit un loc de muncă în care să aibă posibilitatea de a șofa mai mult. Acum e fericit. Simte că are un sens, o meserie, se bucură că e util. La finalul zilei se întoarce acasă cu zâmbetul pe buze, chiar dacă duce în inima sa o durere despre care nu-i place să vorbească prea mult. Și-a lăsat tatăl și fratele la țară, în județul Galați, și a plecat “în lume, ca să pot să-mi fac o viață a mea. Mama ar fi fost mândră de mine”, spune el cu o umbră în privire.

Prin natura meseriei, Andrei vede și cunoaște mulți oameni și simte că, prin ce face, îi ajută. “Lucrul cu oamenii este cel mai greu, fiindcă suntem așa de diferiți și fiecare e în felul lui. Trebuie să-i mulțumești pe toți, dacă se poate”.

Și faptul că dăruiește timpul și energia lui clienților îi dă satisfacție. “Faci două ore până la magazin, mai stai la coadă, cari cumpărăturile, te întorci acasă. Nu găsești loc de parcare, dacă ești cu mașina. Cât timp pierzi așa? Două ore, cel puțin. Așa, prin meseria mea, eu îi ajut în primul rând să facă economie de timp”, completează el.

Ce-i place cel mai mult la locul lui de muncă este că, în afară de faptul că își satisface pasiunea de a șofa, are posibilitate de a-și organiza ziua eficient, în așa fel încât să aibă și timp liber. Se trezește la 5 dimineața, micul dejun îl ia la pachet, cafeaua o bea în mașină, pe drum spre depozitul din Ștefăneștii de Jos.

Acolo primește programul cu zonele de livrare, își încarcă mașina și pleacă la drum. Nu știe cum trece timpul, pentru că muncește cu plăcere. Atmosfera de la muncă, din echipă, e plăcută. Are mulți prieteni printre colegi. Uneori se adună cu toții și joacă un meci de fotbal despre care vorbesc apoi zile în șir. Simte că este apreciat și e mereu în contact cu colegii pe grupurile de comunicare unde se anunță unii pe alții despre situațiile din trafic sau despre alte probleme care pot afecta fluxul de livrare.

Și, așa cum se întâmplă într-o mare echipă, uneori sunt și martorii unor frumoase evenimente din viața unui coleg sau altul. Așa s-a întâmplat atunci când unul dintre colegii lui Andrei a primit un telefon prin care soția îl anunța că este însărcinată. Explozia de bucurie a celor din echipă i-a rămas în minte și l-a făcut să-și dorească să i se întâmple și lui așa: “să fiu la muncă și soția să mă sune și să-mi spună că e însărcinată. Nu există bucurie mai mare. Și faptul că aș împărtăși-o cu atâta lume în jurul meu ar face-o și mai frumoasă”.

Andrei vorbește cu plăcere și transmite, prin tot ce spune, optimism, încredere, bucurie. Deși viața l-a încercat, nu s-a dat bătut. Azi face parte dintr-o echipă în care simte că este apreciat și pus în valoare.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share