Daimler: investiţie de 36 milioane euro și încă 200 de angajați

Star Transmission, filială a grupului Daimler, îşi continuă strategia de dezvoltare sustenabilă în România, prin deschiderea celei mai noi unităţi de producţie la Cugir.

Concernul Daimler a inaugurat oficial o nouă unitate de producţie la Cugir – o investiţie de 36 de milioane de euro, în urma căreia au fost create 200 de noi locuri de muncă. În noua hală de la Cugir, cu o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi, Star Transmission a început producţia în serie a patru modele diferite de roţi planetare, pentru cutia în nouă trepte de viteză 9G-Tronic. Aceasta este produsă tot în România şi în judeţul Alba, la Sebeş, unde concernul german a finalizat, în 2016, o investiţie de 300 de milioane de euro, cu oportunităţi de lucru pentru 500 de noi angajaţi. Lista posturilor disponibile în fabricile din Sebeș și Cugir poate fi consultată aici.

“În cadrul strategiei de creştere sustenabilă a Grupului, investiţiile finalizate în acest an la Cugir au vizat şi calificarea personalului în fabricile din Germania, dar şi implementarea de tehnologii de ultimă generaţie. Un exemplu este aparatura ce monitorizează zgomotul produs de roata planetară în cutia de viteză. Investiţia actuală de la Cugir presupune o creştere în mai multe etape a capacităţii de producţie a roţilor planetare. Ea urmează investiţiei de peste 13 milioane de euro, din 2016, care a vizat construcţia, în cadrul aceleiaşi baze, a unei noi hale de producţie”, arată oficialii companiei.

După investiţia din 2016, Star Transmission a devenit furnizor unic, la nivel mondial, al conductelor de înaltă presiune destinate motoarelor pe benzină. Grupul Daimler derulează, prin cele două filiale din România, Star Transmission (Cugir) şi Star Assembly (Sebeş), o strategie pe termen lung pentru dezvoltarea durabilă a celor două comunităţi, și oferă locuri de muncă pentru peste 2.600 de angajaţi.

Înfiinţată în 2001, ca rezultat al unui joint-venture româno-german, Star Transmission capitalizează experienţa locală de două secole în prelucrarea metalelor şi expertiza concernului german, unul dintre liderii pieţei mondiale de maşini premium şi vehicule comerciale. În 2013, Daimler a devenit acţionar unic al Star Transmission Cugir şi, după ce a deschis o bază de montaj, Star Assembly Sebeş, a devenit una dintre cele mai importante investiţii străine în România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share