David Popovici a donat medalia câștigată la Mondiale, în semn de speranță pentru copiii bolnavi de cancer

Multiplul campion european și mondial de juniori și de seniori la natație, David Popovici, a donat o medalie de suflet copiilor cu afecțiuni oncologice.

Medalia donată a fost topită și va lua forma a peste 100 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii. Ele vor fi oferite copiilor care înving cancerul. Demersul vine în susținerea programului #SperanțaNuMoareDeCancer, lansat de MedLife, în care David s-a alăturat ca Ambasador al Speranței.

Medalia este cea câștigată la Mondialele de la Budapesta în proba de 200 m liber masculin, performanță cu care David a făcut istorie. A fost primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc.

#SperanțaNuMoareDeCancer este un program gratuit, susținut cu fonduri proprii MedLife, prin care pacienții pediatrici recent diagnosticați cu cancer pot beneficia de unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere din lume pentru afecțiuni oncologice, ce analizează mutațiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obținute în urma testării, medicii oncologi vor putea să aleagă cele mai potrivite tratamente și terapii pentru fiecare pacient, în funcție de profilul mutațional al tumorii.

Prietenii noștri de la Generix Group Romania ne susțin să descoperim, în fiecare zi, oameni care inspiră. Poți afla mai multe despre ei aici: https://bit.ly/3oWaG8b

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share