Decizie curajoasă: un antreprenor român cumpără fabricile din România și Cehia ale unui producător german de componente auto

Familia Apreutese, cea care controlează compania de transport International Alexander, din Arad, a achiziționat operaţiunile din Cehia şi România ale companiei Brandl, un producător german de componente auto cu o istorie de cinci decenii.

Un business de familie, înfiinţat în 1970, Brandl Maschinenbau GmbH & Co. KG. furnizează pie­se pentru giganţii indus­triei auto, precum Mer­cedes, BMW, Audi, Volkswagen, Porsche, Lambor­ghini şi, mai recent, Dacia. Aceasta este una dintre puţinele mutări făcute de antreprenorii locali pentru a se extinde în afara ţării.

Brandl-RO, subsidiara din România a grupului Brandl, a fost înființată în anul 2000 și are ca domeniu de activitate proiectarea, dezvoltarea și producția de scule și dispozitive; presarea pieselor din oțel și aluminiu pentru caroserie, motor și trenul de rulare pentru industria de autoturisme. În 2019, a înregistrat o pierdere netă de aproape cinci milioane de lei, la o cifră de afaceri de circa 131 milioane, și a avut un număr mediu de 454 de salariați. Brawe, cealaltă fabrică achiziționată de antreprenorul român, cea din Kaplice, Cehia, funcționează din 1993.

Holdingul International Alexander este o companie cu capital 100 la sută românesc, înființată în 2003, și este un furnizor important de transport și logistică, în special pentru clienți din industriile automotive și de tehnologie. Pentru compania arădeană, aceasta este a doua achiziţie importantă, în acest an, după preluarea transportatorului de marfă Vio Transgrup, din judeţul Dâmboviţa.

Articolul anterior

Studioul românesc de gaming Amber a trecut pragul de 700 de angajați și continuă să recruteze

Articolul următor

Repornesc angajările în România: numărul joburilor postate de angajatori s-a dublat față de anul trecut

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share