Repornesc angajările în România: numărul joburilor postate de angajatori s-a dublat față de anul trecut

Cel mai mare târg de carieră din țară, Angajatori de TOP, revine în această primăvară în format online, pe Hipo.ro, și își propune să sprijine persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, indiferent de nivelul de experiență, și nevoia celor mai active companii de a găsi candidații potriviți pentru posturile disponibile.

Pornind de la un studiu realizat de portalul Hipo.ro, unde se desfășoară și târgul de carieră Angajatori de TOP, organizatorii au observat o dublare a numărului de joburi față de 2020. Această creștere se observă în majoritatea domeniilor de activitate, iar 92 la sută dintre angajatorii care au luat parte la studiu își propun să recruteze specialiști cu experiență în 2021. La Angajatori de TOP, persoanele cu experiență, care își caută un job, pot alege dintre cele peste 2.600 de oportunități oferite de companiile partenere.

Dacă 2020 a fost un an dificil pentru juniorii care și-au căutat un job, 2021 aduce vești bune pentru ei, deoarece volumul programelor pentru studenți/ absolvenți a crescut cu 30 la sută. Conform studiului Hipo.ro, 85 la sută dintre angajatori își propun să recruteze candidați entry-level, cu experiență sub trei ani. Ca urmare, tinerii pot găsi la Angajatori de TOP programe de internship și joburi pentru aproape toate specializarile. 

“Asistăm la o creștere semnificativă a numărului de joburi – practic, la o dezghețare a pieței muncii. Mă bucur că asta s-a reflectat și într-un interes mare al companiilor față de Angajatori de TOP. Candidații care își caută acum un job vor avea multe opțiuni dintre care să aleagă”, explică Ionuț Vasile, Project Manager la Angajatori de TOP.

Multe domenii au fost afectate în 2020, însă lucrurile s-au îmbunătățit la început de 2021. Odată cu dublarea oportunităților de carieră față de anul precedent, pornind de la ariile de activitate cu cele mai multe joburi, organizatorii au gândit trei ediții Angajatori de TOP, cu focus pe cele mai dorite domenii: Business, Tehnologie și Inginerie. Târgul se va desfășura la nivel național, cu focus pe orașe precum București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Brașov, Ploiești, Pitești sau Sibiu.

Pentru a pregăti  lansarea  Angajatori de TOP Business, din 22-31 martie, organizatorii au identificat topul domeniilor cu cele mai multe joburi business în 2021. În top 10 apar contabilitate-finanțe, customer support-client service, resurse umane-psihologie, achiziții-logistică-aprovizionare, management-consultanță, retail-eCommerce, vânzări, marketing și secretariat-administrativ.

“Avem aproximativ 450 de posturi disponibile, atât full-time, cât și programe de internship, în București, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Timișoara și Târgu Mureș. Pentru peste 300 dintre ele, căutăm oameni cu abilități tehnice, care să ni se alăture în Technology și Industry X. Căutăm și vorbitori de limbi străine, cu potențial de învățare, motivați, cu atitudine pozitivă și spirit de echipă și muncă, pentru a se alătura echipei Accenture Operations. Aici suntem interesați în special de persoanele cu experiență în domeniul financiar-contabil sau resurse umane, pentru a se dezvolta în roluri de expertiză în domeniu sau de coordonare”, declară Vaclav Kinzl, Accenture Romania Recruiting Lead.

Pe lângă o paletă largă de joburi, participanții vor avea acces gratuit la serviciile din Centrul de Resurse în Carieră: consultanță pentru dezvoltarea și îmbunătățirea CV-ului, discuții live cu angajatorii, consiliere în carieră pentru tineri și pentru cei care aleg să-și schimbe jobul, peste 25 de profesioniști HR, care vor oferi informații și consiliere în carieră, și workshop-uri și conferințe virtuale.

Companiile care au confirmat prezența la Angajatori de TOP Business:

Veeam Software, BearingPoint, Dell Technologies, Vodafone, Continental, Hella, BCR, Grupul Enel, JTI, PepsiCo, Nestlé, Engie, Regina Maria, Smithfield, Metro Cash & Carry, Penny., Superbet, British American Tobacco, Automatic Data Processing (ADP), Webhelp, Michelin, Valoris Center, Accenture, Concentrix, Cegedim, Allianz Technology, TELUS International Europe, Schlumberger, InSites Consulting, Société Générale Global Service Centre (SG GSC), Teleperformance, Deloitte, DB Schenker GBS Bucharest, Bosch Service Solutions.

Articolul anterior

Decizie "curajoasă": un antreprenor român cumpără fabricile din România și Cehia ale unui producător german de componente auto

Articolul următor

Ministerul Sănătății a actualizat bibliografia și tematica concursului de intrare în Rezidențiat

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share