Studioul românesc de gaming Amber a trecut pragul de 700 de angajați și continuă să recruteze

În 2020, compania dezvoltatoare de jocuri video cu capital 100 la sută românesc a depășit pentru prima dată pragul de 20 de milioane de dolari și a realizat o cifră de afaceri de 20,8 milioane de dolari – o creștere de 58 la sută față de cea obținută în 2019.

Creșterea susținută din ultimele 12-18 luni se datorează dezvoltării competențelor de producție integrală (full game development), cu specializări în multiple genuri de jocuri, integrării în Amber a două studiouri noi, Scorpius Games și KaraOkulta, și deschiderii a trei noi birouri, la Botoșani, Guadalajara și Montreal.

“Strategia de creștere din ultimii doi ani a avut ca obiective principale diversificarea serviciilor oferite și stabilirea prezenței pe mai multe piețe. Ne-am dorit să asigurăm sinergia operațională dorită de parteneri și o capacitate sporită de dezvoltare, pentru a livra servicii creative la cel mai înalt standard de calitate. În 2020, am investit peste 1,5 milioane de dolari în dezvoltarea noilor studiouri, în atragerea de talente, în tehnologii interne noi și produse originale”, declară Mihai Pohonțu, CEO Amber.

Deschiderea studioului din Guadalajara a adus proiecte și clienți de pe piețe noi, capacitate de producție crescută și posibilitatea de a stimula industria locală de game development. Lansat inițial pentru proiecte de testare și artă, studioul din Mexic oferă acum inclusiv servicii de programare și game design. Dezvoltarea se reflectă și în numărul specialiștilor care lucrează aici. Peste 150 artiști, designeri, programatori și testeri sunt implicați în diferite proiecte.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Deschis în 2019, studioul din Botoșani a creat oportunități pentru tinerii din oraș și din regiune. În primele 12 luni de activitate, studioul urma să atragă 30 de specialiști, însă datorită proiectelor tot mai numeroase, la finalul anului, în studio lucrau deja peste 70 de oameni. Biroul își va diversifica serviciile și în zona de game design. Din acest an, aici va activa o echipă dedicată acestei discipline. Amber va continua să exploreze și oportunitatea de a oferi servicii de artă pentru jocuri video. Echipa din Botoșani se va muta într-un sediu mai mare, corelat cu noul obiectiv de recrutare în 2021: peste 150 de specialiști, care să activeze în studioul Botoșani.

În Montreal, Amber continuă dezvoltarea unei noi linii de business pe zona de servicii de localizare și dezvoltare de produse, și va angaja specialiști în toate disciplinele de dezvoltare.

Expansiunea va continua și în perioada următoare. Amber se uită la oportunități noi – deschiderea de studiouri noi, fuziuni și achiziții – în România, dar și în Europa de Est, Asia și America de Sud. În birourile din București, Botoșani, Los Angeles, San Francisco, Guadalajara și Montreal lucrează peste 700 de specialiști. În funcție de proiectele fiecărui studio, Amber caută oameni pentru roluri de Art Directors, 2D și 3D artists, PC/ Console Game Producers, PC/ Console Programmers, Game Economy Designers sau Game Testers.

DESPRE AMBER

Înființată în 2013, în București, este o agenție structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite și oferă o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care a lucrat sau lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall, și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de succes, precum Sky: Children of Light, Gorogoa. În 2018, a fost compania de software cu cea mai rapidă creștere din România, conform Inc. 5000 Europe, și #463 dintre companiile europene.

Articolul anterior

Qualitance își extinde echipa de management cu un nou director de vânzări

Articolul următor

Decizie "curajoasă": un antreprenor român cumpără fabricile din România și Cehia ale unui producător german de componente auto

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share