Banner

Decizie: Dacian Cioloș nu intră în USR

Foto: gov.ro

Fostul prim-ministru a anunțat, în această seară, că nu va deveni membru al Uniunii Salvați România (USR).

“Vreau să confirm că decizia mea este să nu fac pasul spre Uniunea Salvați România. De altfel, este o concluzie la care am ajuns încă înainte de a apărea toate speculațiile, înainte de înființarea acelei comisii de negociere în USR, de pozițiile și de reacțiile din ultimele zile”, scrie Dacian Cioloș, într-o postare pe Facebook.

Potrivit ex-premierului, este o decizie luată după primele discuții cu Nicușor Dan. Ea ar fi fost comunicată liderului USR în urmă cu mai bine de o săptămână, atunci când acesta și-a prezentat opinia clară, în calitate de președinte al partidului. “Am alături de mine colaboratori din echipa guvernamentală de anul trecut, oameni lângă care am construit politici de care România are și va avea nevoie, oameni care, am toată încrederea, mai pot face încă multe lucruri bune pentru țară. Nu s-a pus niciodată problema ca eu să negociez pentru mine o poziție sau alta în USR, așa cum reiese din unele poziții publice. Discuțiile s-au purtat în jurul unui posibil proiect comun între această echipă și USR”, precizează Dacian Cioloș.

Nu voi fi eu vreodată cel care să vrea să dea pe cineva la o parte, să vrea să vină la o masă deja așezată sau să culeagă roadele muncii altora.

Dacian Cioloș

Acesta le mulțumește membrilor USR care îl doresc în echipa lor, însă susține că nu se consideră în măsură să judece resorturile deciziilor luate în partid. “Consider însă că dezbaterea nu ar trebui să fie despre o persoană, oricare ar fi ea, ci despre măsura în care USR dorește să se deschidă celor care vor să contribuie la acest proiect politic. Este o decizie pe care trebuie să o ia USR. Pentru mine este limpede că intrarea mea în partid în acest moment ar duce la dezbinare, un lucru pe care nu-l doresc. Am convingerea că, în măsura în care acțiunile noastre au la bază aceleași valori morale și dorința de a pune umărul la transformarea României în mai bine, este foarte probabil ca drumurile noastre să se reîntâlnească”, spune Dacian Cioloș.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share