Cele două cuvinte “magice”, care le aduc inginerilor cele mai bune oferte de angajare

Foto: BMW

Nouă dintre cele zece profesii cu cel mai ridicat nivel al salarizării sunt diferite forme de inginerie. În SUA, cel puțin, salariile de bază se pot apropia de 96.000 de dolari/an. Dar din CV-urile celor mai căutați ingineri sunt nelipsite două cuvinte, scrie Quartz Media.

Într-un articol despre planurile americanilor de la Ford, Wall Street Journal notează că inginerii în ale căror CV-uri apar cuvintele “vehicule autonome”, pe pagina lor de LinkedIn, se pot aștepta să primească patru-cinci emailuri de la recrutori, în fiecare săptămână. Cererea reflectă frenezia ce a cuprins cele mai mari companii din lume, pentru a dezvolta autoturisme fără șofer. Giganți tech, precum Google, Alphabet și Apple, se luptă cu nou-veniți precum Uber și Lyft, alături de producători auto consacrați, de la Tesla la Toyota, pentru a fi cei care revoluționează această tehnologie.

Atunci când aceste companii nu reușesc să atragă talente, cumpără rivali care le-au găsit deja. Anul trecut, General Motors a achiziționat Cruise Automation, cu circa un miliard de dolari, și i-a absorbit tehnologia și cei 40 de angajați. Uber și Waymo, o subsidiară a companiei Alphabet, sunt în proces, pentru a lămuri dacă Uber a furat ideile unui fost inginer al celor de la Waymo.

În 2015, Uber a angajat în jur de 50 de ingineri de la departamentul de robotică al Universității Carnegie Mellon și i-a transferat în centrul de cercetare din Pittsburgh. Drept compensație, compania a donat școlii 5,5 milioane de dolari. Lupta este deschisă și pe frontul atragerii de manageri. Ford l-a “recuperat” pe Sherif Marakby, de la Uber, după un an, și l-a numit vicepreședinte, însărcinat să supravegheze linia sa de operațiuni autonome.

Foamea pentru talente a depășit deja capacitatea colegiilor și a universităților de a le produce, astfel că tinerii care doresc să urmeze cariere în acest domeniu caută soluții în altă parte. Un curs online gratuit, de la Stanford, a avut mai mult de un milion de abonați și a devenit unul dintre cele mai populare cursuri de pe internet. Efortul nu este în zadar: salariul mediu anual, pentru un inginer cu experiență în dezvoltarea vehiculelor autonome, este de 233.000 de dolari, inclusiv bonusuri și acțiuni, potrivit Paysa, un site care colectează date salariale.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share