Banner

Deloitte lansează ediția 2017 a concursului Technology Fast 50

Companiile cu experiență, dar și cele recent intrate pe piață, care își desfășoară activitatea în domeniul tehnologic, se pot înscrie pentru cea de-a 18-a ediție a competiției Deloitte Technology Fast 50 în Europa Centrală.

Prin intermediul acestei competiții, companiile românești își vor măsura forțele alături de cele din Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia și Slovenia. “Companiile private, inclusiv cele din domeniul tehnologic, reprezintă un factor esențial pentru o economie sănătoasă. Am urmărit companiile Fast 50 pe parcursul diverselor lor etape de dezvoltare și succesul lor este un motiv de bucurie. Încă de la primele ediții, Fast 50 a construit comunități care au puterea de a produce un impact vizibil atât în plan local, cât și la nivel internațional”, declară Alina Mirea (foto), partener și coordonator local al programului Deloitte România.

“Credem că talentele din industria IT  din România mai au încă multe de spus în peisajul tehnologic viitor. Un clasament ca Deloitte Technology Fast 50 Central Europe oferă recunoaștere inovațiilor locale, a inițiativelor antreprenoriale și a proprietății intelectuale, și reprezintă o modalitate prin care se sărbătoresc companiile cu potențial de a produce un impact semnificativ în industria tehnologiei de mâine.  Pentru Tremend, recunoașterea drept compania cu cea mai rapidă creștere în clasamentul celor mai dinamice companii de tehnologie din România a venit ca o încununare a peste 11 ani de proiecte inovatoare, dezvoltate pentru organizații din întreaga lume, și reprezintă o fereastră către noi oportunități de afacere”, spune Marius Hanganu, Managing Partner Tremend, furnizorul de soluții software și consultanță local cel mai bine plasat în competiția din 2016.

În 2016, patru companii românești au fost prezente în clasamentul Fast 50 și una a fost inclusă în clasamentul Big 5. “În calitate de participanți și câștigători (în 2012 și 2016) ai programului, putem spune că  Deloitte Technology Fast 50 este una dintre cele mai relevante competiții la care să participăm an de an. Programul ne oferă șansa de a ne  identifica poziția pe o piață atât de dinamică precum cea de IT, dar și de a evalua în ce măsură suma inovațiilor noastre are impact la nivel strategic în piață. Principalul beneficiu s-a reflectat asupra brandului nostru, care a fost validat cu un surplus de credibilitate. Premiul a contribuit și la creșterea notorietății brandului Accesa”, afirmă Iulian Iuga, Chief Executive Officer Accesa.

Fast 50

Pentru a fi eligibile pentru clasamentul Fast 50, companiile trebuie să întrunească următoarele condiții:

  • Venituri anuale de cel puțin 50.000 euro în fiecare an, între 2013 și 2016;
  • Să desfășoare activitate în următoarele domenii: hardware, software, telecomunicații, media, biotehnologie, tehnologii curate;
  • Să aibă sediul într-o țară din Europa Centrală;
  • Să dezvolte/să producă tehnologii patentate care contribuie semnificativ la veniturile companiei; să realizeze produse în unul din domeniile de mai sus; să facă investiții substanțiale în cercetare-dezvoltare. Folosirea tehnologiilor dezvoltate de alte companii nu este eligibilă;
  • Să aibă o structură de acționariat care exclude subsidiare deținute majoritar de entități strategice;
  • Câștigătorii sunt selectați din rândul candidaților eligibili, care au înregistrat creșteri ale veniturilor între 2013-2016.

Categoria Rising Stars

Deloitte include aici companii “tinere”, cu potențial mare, dar care sunt prea noi pentru a întruni criteriul operațional de minimum patru ani de existență. Companiile eligibile trebuie să aibă o vechime de minimum trei ani și să înregistreze venituri de peste 30.000 de euro, în ultimii trei ani consecutivi (2014–2016). Celelalte criterii de eligibilitate menționate la categoria Fast 50 rămân valabile.

Categoria Big 5

Include companii dinamice mari, care au avut creșteri spectaculoase pe o perioadă de patru ani. Pentru a fi eligibile, companiile trebuie să întrunească aceleași criterii ca pentru Fast 50, cu excepția venitului anual din 2016, care trebuie să depășească 25 milioane euro.

Premiul “Cea mai disruptivă inovație”

O noutate importantă a programului din acest an o reprezintă Premiul special pentru Cea mai disruptivă inovație, care recunoaște faptul că o companie dezvoltă un produs unic și inovator sau furnizează servicii care au un impact semnificativ pe piață. Câștigătorul va fi stabilit de un juriu independent. Înregistrarea online și alte informații privind criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe site-ul regional Technology Fast 50. Candidații eligibili vor fi incluși automat în competiția europeană Deloitte EMEA Technology Fast 500. Înregistrările se închid pe 31 iulie. Clasamentul va fi anunțat în octombrie.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share