DHL Express Romania continuă planul de investiții în România și își triplează capacitatea de transport

Compania DHL continuă planul de investiţii pe piaţa din România, cu precădere a investiţiilor operaţionale, cu rol de optimizare a timpilor de tranzit, ca parte a strategiei sale de a deveni prima opţiune pentru clienţii săi atunci când îşi aleg partenerul pentru serviciile de curierat expres internaţional.

Valoarea investițiilor pentru perioada 2020-2021 este de circa 1,5 milioane de euro. Cea mai importantă investiție de anul acesta este dedicată partenerilor din partea de centru-nord-vest a țării. Din iulie, DHL operează o nouă aeronavă Boeing 737, ce deservește, prin terminalul operațional din incinta Aeroportului Internațional din Cluj-Napoca, clienții din această zonă a țării. Noua aeronavă aduce beneficii precum triplarea capacității de transport, un proces mai sigur de încărcare și descărcare a coletelor, sau capacitatea de a transporta pe cale aeriană colete grele, de peste 200 de kg, cu un timp de tranzit mai mic.

Din terminalul operațional de la Cluj-Napoca sunt deserviți partenerii DHL din Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Sălaj, Maramureș, Mureș, Satu Mare și Sibiu. Până la finalul anului, DHL va extinde și va moderniza sediile operaționale din Constanța, Bacău și Suceava. Pentru următorii cinci ani, compania și-a planificat modernizarea tuturor sediilor operaționale și a centrelor de expedieri (Service Points), printr-un plan amplu de investiții.

“Operarea unei aeronave cargo noi, cu capacitate de transport de 20 de tone, dedicată zonei de centru și nord-vest a țării, demonstrează încă o dată interesul major al companiei noastre pentru piața din Romania. Ca lider pe o piață foarte dinamică, avem misiunea de a răspunde permanent celor mai exigente solicitări ale clienților noștri, prin oferirea de soluții noi și investiții operaționale. Ne propunem să livrăm excelență într-o lume digitală până în 2025. De aceea, ne actualizăm și ne îmbunătățim constant sistemele, procesele și programele. Avem încredere că toate aceste investiții, dublate de rețeaua extinsă pe tot teritoriul României, și de  acoperirea la nivel global, ne vor întări poziția de lider pe piața din România”, declară Agnieszka Błaś, director general DHL Express Romania.

Parte a Deutsche Post DHL Group, DHL are o experienţă de 30 de ani pe piaţa din România, peste 500 de angajaţi, operează cu trei aeronave în București, Cluj și Timișoara, deţine o flotă de peste 200 de maşini şi oferă o acoperire de 100 la sută la nivel naţional, prin cele 48 de locaţii aflate în cele mai importante oraşe din țară.

Articolul anterior

Deutsche Bahn Cargo își mută birourile în One Cotroceni Park

Articolul următor

Mihaela Crăciun, ex-director HR al combinatului Liberty Galaţi, preia același rol la Grup Feroviar Român

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share