Digital Nomad Index: România, în Top 3 al celor mai bune țări din lume pentru remote work

Într-o perioadă în care, de voie, de nevoie, mulți angajați și-au transformat locuințele în birouri, românii au puține motive să se plângă.

Cel puțin așa cred britanicii de la Circle Loop, care au întocmit un clasament al celor mai bune țări pentru “nomazii digitali”. În Digital Nomad Index, România ocupă locul 3 în lume. Este depășită doar de Canada și Marea Britanie, însă este cu cel puțin un pas în fața Suediei, Danemarcei, Franței, Olandei, Australiei, Elveției sau Germaniei, țările care o însoțesc în Top 10.

Vecinii României – Ungaria (12), Ucraina (51), Serbia (61) și Bulgaria (62) – sunt mult în urmă, însă adevăratele surprize vin din partea unor țări precum Finlanda (19), Austria (20), Polonia (26), Portugalia (34), Irlanda (37) sau SUA (52). Ghana, Myanmar și Nigeria sunt în coada clasamentului, care a inclus 85 de țări.

Digital Nomad Index. Sursa: Circle Loop

Circle Loop a luat în calcul o serie de factori, de la costul și viteza internetului și indicele global al fericirii, până la chiria lunară a unui apartament cu un dormitor și numărul de căutări pentru locuri de muncă la distanță. România stă excelent la două capitole: viteza internetului – locul 3 (după Singapore și Hong Kong) și costul acestuia – mai ieftin doar în Ucraina și Rusia.

“România este una dintre piețele IT cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est. Această țară inovatoare are și unele dintre cele mai ieftine costuri medii ale pachetelor de internet fix în bandă largă – 8,15 dolari/ lunar! În cazul în care cauți acces la internet ieftin și de încredere, România ar putea fi locul perfect pentru tine”, este descrierea realizatorilor studiului.

Top 10 al celor mai potrivite țări pentru “nomazii digitali” poate fi găsit aici.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share