Directorul general al companiei IPEC este Antreprenorul anului 2016 în România

Cristian Covaciu a fost desemnat câștigător al competiției EY Entrepreneur Of The Year – România 2016. Antreprenorul a concurat pentru marele titlu alături de alți 49 de lideri de business și va reprezenta România în finala mondială EY World Entrepreneur Of The Year, de la Monte Carlo, din luna iunie.

IPEC este unul dintre cei mai mari jucători din lume în domeniul produselor de menaj și porțelan superior. Compania fondată de Cristian Covaciu deține una dintre cele mai avansate tehnologii de producție din domeniu. Are un venit anual de peste 22 milioane de euro, 800 de angajați și 250 de roboți industriali. Cu circa 40 de milioane de piese fabricate anual, IPEC livrează la nivel global, din Japonia până în SUA.

În cadrul ceremoniei la care au participat peste 250 de reprezentanți ai comunității de business, Daniel Dines, CEO UiPath, a primit titlul Emerging Entrepreneur Of The Year, iar Angela Achiței, președintele Fundației „Alături de voi” România, a devenit Social Entrepreneur Of The Year. Daniel Dines a țintit o piață cu disponibilitate uriașă de dezvoltare, cea a robotics process automation (RPA). Soluția UiPath RPA este proiectată să automatizeze procese cu volum și grad de sofisticare variabile, de la operații call center la procese complexe din domeniul financiar. Compania a avut o creștere explozivă în 2016. De la 20 de angajați în București, a ajuns la 120 de angajați în șapte țări. Cifra de afaceri a crescut pe măsură, cu 600 la sută față de 2015.

Angela Achiței, de profesie asistent social, a fost primul angajat al fundației „Alături de Voi” România. Util Deco este brandul sub care fundația a dezvoltat, în 2008, o întreprindere socială ce are acum 70 de angajați, dintre care 36 cu dizabilități. Firma este organizată sub formă de unitate protejată, cu ateliere în Iași, Constanța și Târgu Mureș, și este cea mai mare întreprindere socială din România. În 2015, a avut vânzări de aproape șase milioane de euro.

Pentru prima oară în România, a fost decernat un premiu de excelență care recunoaște afacerile de familie. Premiul Family Business Excellence Award a revenit familiei Buluc, care conduce grupul Farmexim, alcătuit din trei companii: Farmexim, Help Net Farma și Green Net. În 1990, Ovidiu Buluc a pus bazele primei unități pentru importul şi distribuiția de medicamente din România. De la o companie cu un singur angajat și fără un sediu propriu, Farmexim este astăzi cel mai mare grup de companii farmaceutice cu capital 100 la sută românesc. Anul 2016 a fost încheiat cu o cifră de afaceri totală de 545 milioane de euro. Ovidiu Buluc conduce business-ul alături de fiicele sale: Isabelle Iacob și Alina Barcaru. Isabelle este directorul Help Net, în timp ce Alina este director executiv al Farmexim.

„Cei 50 de participanți la EY Entrepreneur Of The Year România sunt antreprenori pentru care inovația nu este o realitate îndepărtată, ci un focus strategic. Sunt lideri în sectoarele lor de activitate și integrează tehnologii de ultimă generație sau sunt lideri în piețe noi, create prin inovație tehnologică. În ziua de azi, când volatilitatea este mai mare ca niciodată, antreprenorii sunt cei care continuă să creeze valoare și să rămână la fel de încrezători în echipă, afacere și viitor”, declară Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

Juriul EY Entrepreneur Of The Year – România 2016

Pentru selectarea câştigătorilor, juriul a examinat fiecare aplicaţie pe baza a şase criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală. Juriul care a ales câștigătorii din acest an a fost alcătuit din antreprenori şi profesionişti dedicaţi antreprenoriatului: Levente Hugo Bara, director general Supremia Grup, Marius Ștefan, CEO Autonom Rent a Car, Ruxandra Hurezeanu, director general Ivatherm, Dan Fărcășanu, director de investiții Resource Partners, și Dragoș Petrescu, CEO Grupul City Grill.

Concurenții

La ediția 2016 s-au înscris 60 de oameni de afaceri, dintre care 50 au rămas în competiție. Companiile înscrise în concurs acoperă sectoare variate: de la industria alimentară și producția de biciclete, până la expertiză IT, servicii medicale și publishing. Cele 46 de companii din care provin cei 50 de antreprenorii rămași în competiție totalizează venituri de 535 milioane de euro, au 8.000 de angajați și un număr mediu de 180 de angajați, în 2015.

Cei șase finaliști la categoria EY Entrepreneur Of The Year au fost Cristian Covaciu (IPEC), Levente Szell (Agrosel), Cristian Pandel (Christian’76 Tour), Eliodor Apostolescu (Phoenixy), Marcelus Suciu (Restaurantele Marty) și Piersante Savini (Savini Due). Cei trei premianți ai categoriei Emerging Entrepreneur Of The Year au fost Daniel Dines (UiPath), câștigător al titlului Emerging Entrepreneur Of The Year, Laurențiu Bănescu (Fabrica de Bere Bună), locul al doilea, și Adrian Fako (8000 Plus Design Solutions), locul al treilea. Cele trei premii pentru categoria Social Entrepreneur Of the Year au fost acordate Angelei Achiței (Fundația „Alături de voi” România), câștigătoarea titlului Social Entrepreneur Of The Year, Ralucăi Ouriaghli (Ateliere Fără Frontiere), locul al doilea, și Marianei Rotariu (Pro Life Clinics), locul al treilea.

Din 2014, EY Entrepreneur Of The Year, singura competiţie antreprenorială organizată la nivel global, are loc şi în România. EY Entrepreneur of The Year se organizează în 145 de oraşe din 60 de ţări, de 30 de ani, şi premiază antreprenorii pentru viziunea şi direcţia strategică cu care îşi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personală şi pentru impactul pozitiv asupra comunităţii.

DESPRE EY ROMÂNIA

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 230.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de circa 29,6 miliarde de dolari, în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2016. În România, EY este unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale de la înfiinţare, în 1992. Cei peste 700 de angajaţi din România şi Republica Moldova (Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău) furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri, către companii multinaţionale şi locale.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share