Dragoş Petrescu, fondatorul City Grill: Recomand tuturor din industria HoReCa să-şi păstreze angajaţii şi să folosească facilitatea şomajului tehnic

Antreprenorul Dragoş Petrescu spune că firmele din industria HoReCa trebuie să-şi păstreze angajații, pentru a putea relua activitatea după trecerea crizei, iar o soluţie este folosirea facilității oferite de stat cu privire la indemnizaţia de şomaj tehnic.

În această perioadă, cea mai importantă resursă sunt angajaţii, este de părere Dragoş Petrescu. “Recomand tuturor din in­dustria HoReCa să-şi păstreze oamenii şi să folosească facilitatea şo­ma­jului teh­nic. Măcar 75 la sută din salariul de bază să fie livrat lună de lună angajaţilor. Este important să ne păstrăm oamenii, iar când o luăm de la capăt să n-o luăm de la capăt cu feţe noi”, a declarat fondatorul gru­pului City Grill în emisiunea ZF 15 minute cu un antreprenor.

Dragoș Petrescu speră la reluarea activităţii în iunie şi să funcţioneze cu 50 la sută din capacitatea de înaintea începerii crizei. Până la sfâr­şitul anului, se aşteaptă la o recuperare a cifrei de afaceri de 60 la sută. În 1999, el a pus bazele lanţului de restaurante La Mama, alături de Cătălin Mahu. După şase ani, i-a cedat acestuia partea sa şi a creat lanţul de restaurante City Grill. După un an, s-a extins şi în zona cafenelelor, cu City Café.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

Companiile din HoReCa au nevoie de o reinventare, pentru a putea supravieţui, crede Dragoș Petrescu. Ele trebuie să se focuseze pe linii noi de business, precum cateringul instituţional sau livrările la domiciliu. “Industria nu trebuie să moară, ci trebuie să se reinventeze. Această criză profundă va lăsa urme. Consumatorul îşi va schimba definitiv anumite obiceiuri. Componenta de online şi de comandă acasă va creşte până la o cotă ce va reprezenta o componentă im­por­tantă pentru restaurante în viitor. Plăţile cu cardul au crescut, iar această pondere se va menţine şi după criză”.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Fondatorul City Grill afirmă că, în urma măsurilor luate de autorităţi pentru stoparea răspândirii corona­virusului, de la închidere pen­tru public a tuturor restaurantelor şi cafe­nelelor, s-a focusat pe trei direcţii noi de busi­ness: catering in­sti­tuţional, livrări către spitale, fabrici și supermarketurile care au componenta de ready-to-meal, şi livră­rile la domiciliu.

Înainte de începerea crizei, în industria locală HoReCa lucrau circa 310.000 de angajaţi.

Articolul anterior

Enel a încheiat o poliță de asigurare împotriva COVID-19, pentru toți angajații

Articolul următor

Magazinele Lidl își modifică programul de funcționare, de luni

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share