Dräxlmaier și-a deschis porțile pentru elevii din Brașov

Doi traineri din cadrul Dräxlmaier Brașov au fost ghizi pentru peste 400 de elevi de clasa a VIII-a, de la școli din Brașov, Codlea, Zărnești, Râșnov și Săcele, la întâlnirea lor cu brandul Dräxlmaier și cu programul de educație profesională susținut de companie.

Elevii au vizitat fabrica și atelierul-școală, în care au avut ocazia să realizeze primele lor proiecte: asamblarea unui elefănțel din piele și a unui roboțel din șuruburi, iar cei care le-au dus la bun sfârșit au primit premii.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Între 15 și 19 iunie, tinerii care își doresc să facă primii pași în carieră împreună cu Dräxlmaier, în cadrul sistemului de învățământ dual, se pot înscrie la Școala Profesională Germană Kronstadt și pot alege unul dintre programele Dräxlmaier. După își însușesc cunoștințele de bază la cursurile din școala profesională, vor continua cu educația practică în atelierele speciale din companie. Acolo se vor familiariza cu utilajele și cu procesele folosite în activitatea de producție. Astfel, pot îmbina perfect cunoștințele teoretice cu cele practice.

Pe parcursul anilor de studiu, elevii beneficiază de o bursă lunară care însumează 400 de lei: o bursă privată de 200 de lei, oferită de companie, și 200 de lei, bursă primită de la stat. “Dräxlmaier susține sistemul de învățământ profesional dual încă de la implementarea sa în România. Prin acțiunea de anul acesta, am adus alături de noi adolescenți entuziaști, aflați acum în pragul unei alegeri importante în viața lor. Ne-am bucurat să îi cunoaștem și să le oferim detalii despre oferta noastră educațională și îi așteptăm să se înscrie în număr cât mai mare”, afirmă Ionuț Ciornei, director al Departamentului Cercetare-Dezvoltare Interioare România și administrator al Dräxlmaier Brașov.

Compania și-a lansat programul de educație profesională în sistem dual în 2012, în colaborare cu Școala Profesională Germană Kronstadt. Patru generații de elevi au absolvit deja acest program și au primit o diplomă recunoscută la nivel european, iar peste 80 la sută dintre ei sunt acum angajați ai Dräxlmaier Brașov.

Prima fabrică Dräxlmaier din România a fost înființată în 1993, la Pitești. Au urmat cele din Satu Mare, Timișoara, Hunedoara și Brașov, iar România a devenit, cu peste 15.000 de angajați, unul dintre cele mai importante centre de dezvoltare și producție ale Grupului. Printre clienții acestuia se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche, și Volkswagen.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share