DS Smith investește 11 milioane de euro în fabrica de la Zărnești

Până în 2023, DS Smith va investi la Zărnești 11 milioane de euro pentru înlocuirea sistemului de canalizare, achiziția și punerea în funcțiune a unei noi stații de epurare a apelor tehnologice, dar și a unui incinerator care va permite scăderea consumului de gaz la nivelul fabricii și a amprentei de dioxid de carbon cu până la 20 la sută pe an.

Noile echipamente vor contribui la reducerea consumului de apă proaspătă cu până la 20 la sută, respectiv reducerea cu 60 la sută a cantității de deșeuri tehnologice, printr-o mai bună valorificare internă a acestora. Calendarul final al implementării va putea fi stabilit în funcție de perioada necesară eliberării avizelor de către autoritățile de resort.

”Obiectivul planului nostru de investiții este acela de a crește eficiența activității de producție a hârtiei, și de a minimiza impactul asupra mediului înconjurător, printr-o mai bună gestionare a resurselor și un nivel mai redus de emisii de dioxid de carbon. Vrem să aducem în fabrică tehnologie de ultimă generație, pentru a continua să ne desfășurăm activitatea la un nivel de performanță ridicat”, declară Marius Juncanariu, director DS Smith Zărnești.

Pe lângă locurile de muncă asigurate și susținerea economiei locale, fabrica de hârtie DS Smith Zărnești dezvoltă o serie de inițiative menite să susțină educația și biodiversitatea și va lansa noi proiecte în acest an. În 2020, compania a încheiat un parteneriat cu școlile gimnaziale din Zărnești, prin care peste 300 de elevi au participat la sesiuni interactive pe teme precum protecția mediului, colectarea selectivă a deșeurilor și economia circulară.

Fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție a hârtiei pentru ambalaje din România. Asigură necesarul pentru aproape jumătate din piața locală și utilizează ca materie primă 100 la sută deșeurile de hârtie și carton. DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare, în București, două depozite de reciclare, în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie pentru ambalaje, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și Timișoara, și trei puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, unde lucrează, în total, 650 de angajați. Cu sediul central la Londra, DS Smith își desfășoară activitatea în 34 de țări și are circa 34.000 de angajați.

Articolul anterior

Marquardt deschide un centru temporar de vaccinare la Sibiu. 105 companii din țară își vaccinează angajații la propriul sediu

Articolul următor

Mazars România are un nou Tax Director

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share