Dunărea pictată, “expusă” de Oana Ionel la Institutul Cultural Român

Artista bucureşteană Oana Ionel expune la Institutul Cultural Român, până în 19 februarie, o selecţie a picturilor realizate în 2018, ce au ca temă Dunărea.

Prin dinamismul compoziţional al pânzelor de mari dimensiuni, prin texturile şi suprapunerile dense ale materiei, artista integrează în lucrările sale dinamica fluviului, dar şi istoriile asimilate de-a lungul secolelor. “Lucrările oferă o cheie de interpretare a fluviului din perspectiva diversităţii şi a multiculturalismului din zona danubiană”, explică Oana Ionel. 

Oana Ionel, artist şi curator independent, este singurul pictor român aflat în colecţia lui Herzog von Bayern, Ducele Bavariei, unde se regăseşte şi lucrarea cap de serie a picturilor din “Danube – River as Experience”. Oana Ionel a absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti (secţia Pictură), are un doctorat în Arte Vizuale şi a studiat la Ecole supérieure d’art, din Grenoble, Franţa.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Un alt aspect explorat în lucrările mele este cel legat de elementele arhetipale pe care fluviul  le integrează. Într-un spaţiu în care tendinţa de a crea ziduri pare că depăşeşte dorinţa de a crea punţi, cred în necesitatea unui demers artistic care să ofere dimensiunea interconectivităţii”.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share