E-Distribuție Muntenia pregătește viitori electricieni, în prima clasă în sistem dual

Prima clasă în sistem dual pentru tineri electricieni, susținută de E-Distribuție Muntenia, a început astăzi cursurile la Colegiul Tehnic Energetic București.

Programul își propune să ofere elevilor acces la o pregătire profesională solidă, în acord cu cele mai noi tehnologii implementate de companiile E-Distribuție, și să contribuie la diminuarea deficitului de personal specializat, prognozat în sectorul energetic.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

O componentă importantă a programului este pregătirea practică, în laboratoarele Colegiului și în instalațiile E-Distribuție Muntenia. În primul an al programului, cel puțin 20 la sută dintre ore vor fi de formare practică în instalațiile E-Distribuție Muntenia, iar această pondere va crește la 60 la sută în al doilea an și la 70 la sută în al treilea. Pregătirea practică va include ore de mentorat cu specialişti şi tutori ai E-Distribuție Muntenia, pregătiți special pentru aceste activități.

Programul este organizat în sistemul dual de învățământ, ceea ce asigură sprijinul E-Distribuție Muntenia către Colegiul Tehnic Energetic București pe durata celor trei ani de studiu. Compania va dubla bursa acordată în sistemul de învățământ profesional de stat. E-Distribuție Muntenia va susține și diverse nevoi ale elevilor, precum cheltuielile legate de examinările de medicină a muncii şi analize medicale obligatorii, echipamente de lucru şi de protecţie, masa de prânz în fiecare zi, cheltuielile de transport şi cazare pentru elevii din afara Bucureştiului, abonamente la transportul intern în Bucureşti, vizite de studiu.

Absolvenții vor deveni electricieni Exploatare Centrale, Staţii şi Reţele Electrice, astfel că vor putea lucra ca electricieni de măsură pe partea de verificare şi recuperare de energie electrică, sau ca electricieni de medie tensiune sau medie-joasă tensiune în staţii electrice. Viitorii electricieni care vor dori să devină lider de echipă pot urma cursuri de maiștri, iar cei care doresc să continue studiile vor putea participa la examenul de bacalaureat în timp ce sunt angajați. Mai departe, cei care doresc să devină ingineri vor putea urma o facultate de profil.

Prezent pe piața din România din 2005, Enel este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în distribuția și furnizarea de electricitate, dar și în producția de energie electrică din surse regenerabile. Companiile Enel au 3.100 de angajați în România și oferă servicii pentru 2,8 milioane de clienți, în special în Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea.

Articolul anterior

Un lanț farmaceutic din Germania recrutează specialiști din România

Articolul următor

Grupul TeraPlast: Investiții de 15 milioane de euro, cu ajutor de stat

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share