eJobs lansează un comparator de salarii. Bucureștenii sunt cel mai bine plătiți, dar Timișul și Clujul vin puternic din urmă

Platforma de recrutare eJobs România continuă demersurile pentru transparentizare a veniturilor și lansează Salario, comparatorul de salarii în care 130.000 de români şi-au introdus deja câştigurile nete lunare.

Cele mai mari câştiguri nete sunt în Bucureşti-Ilfov, Timiş şi Cluj, unde există şi cel mai mare interes din partea candidaţilor pentru transparentizarea salariilor.

Bucureşti-Ilfov se află pe primul loc în topul celor mai bine plătite regiuni ale ţării, cu un venit mediu lunar de 4.500 lei net, iar Timiş şi Cluj vin puternic din urmă, cu salarii medii nete de 3.500 lei. La pol opus, Vrancea, Vaslui şi Dolj sunt judeţele cu cele mai mici salarii medii – puțin peste 2.500 lei.

Judeţele cu cele mai mari venituri sunt şi cele în care candidaţii manifestă cel mai mare interes pentru salarii transparente, în timp ce locuitorii judeţelor Mehedinţi, Teleorman şi Giurgiu sunt cel mai puţin interesaţi de a afla câştigurile pieţei.

“În România, salariile rămân în continuare un subiect fierbinte, dar şi unul tabu. După un 2020 cu plafonări sau chiar scăderi salariale, e necesară din nou discuţia despre venituri transparente într-un an de revenire ca 2021, când angajările sunt din nou la nivelul pre-pandemic. Prin Salario, încercăm să încurajăm cât mai multe companii să ni se alăture în acest demers al transparenţei salariale, model abordat deja cu succes de ţările nordice”, explică Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cele mai mari salarii nete lunare introduse în comparatorul de salarii depăşesc 22.000 lei şi vizează funcţii de management ca director general, manager de vânzări sau director economic. Cele mai bine plătite domenii sunt IT software, achiziţii şi IT hardware. Cel mai slab plătiţi sunt românii care lucrează în au pair/ baby sitting/ curăţenie, confecţii şi office/ back-office/ secretariat.

“Datele ne arată că transparenţa salarială aduce cu sine numai beneficii de ambele părţi, şi pentru angajaţi, şi pentru angajatori. Anunţurile de recrutare care afişează salariul atrag cu 40 la sută mai mulţi candidaţi relevanţi, deci ajută companiile să-şi eficientizeze procesele de recrutare. De cealaltă parte, prin Salario venim şi în întâmpinarea candidaţilor, care au nevoie de un astfel de instrument în momentul negocierii salariului, când îşi schimbă jobul sau vor să ştie dacă sunt plătiţi în linie cu piaţa”, arată Bogdan Badea.

Economist, inginer de proiectare, asistent manager, inginer software şi programator Java sunt poziţiile pentru ale căror salarii românii manifestă cel mai mare interes. Fiecare dintre acestea are peste 2.000 de căutări în baza de date salariale.

Articolul anterior

Piața muncii 4.0: joburi digitale care nu existau acum zece ani

Articolul următor

Un creator de modă italian își trimite angajații nevaccinați în concediu plătit de șase luni, ca să-i protejeze pe cei vaccinați

Articole din aceeași categorie
Total
6
Share