eJobs: Prima linie telefonică de consiliere profesională pentru tineri, muncitori și șomeri

Cea mai mare platformă de recrutare online din România a lansat o linie telefonică de suport și consiliere profesională, adresată cu precădere candidaților aflați la început de carieră și din categoria de vârstă 40+ – muncitori calificați și necalificați care își caută un alt loc de muncă sau doresc o reconversie profesională, precum și șomeri. Numărul scurt (021)9124 are tarif normal și poate fi apelat din toată țara.

“Piața muncii se află la un maximum istoric în ceea ce privește cererea pentru candidați și tot la un maximum istoric este și numărul de anunțuri ale angajatorilor postate pe internet, mai mult decât în oricare alt loc. Din păcate, însă, există mulți români, în special cei din categoria de vârstă 40+ și chiar cei aflați la început de carieră, care fie nu sunt digitalizați, fie nu sunt familiarizați cu ceea ce presupune un proces de recrutare. Asta înseamnă CV, metode de aplicare, căutarea și găsirea joburilor potrivite. De aceea, am decis să facem un pas în față în abordarea noastră și să ne adresăm și acestor candidați, care, până acum, erau ușor defavorizați, în ciuda faptului că erau foarte doriți de angajatori. Pe termen scurt și mediu, vom avea mai mulți oameni din acest segment care își găsesc job mai ușor, iar pe termen lung, vom avea o piață cu candidați digitalizați și mai bine pregătiți pentru angajare”, declară Bogdan Badea (foto), CEO eJobs România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

La capătul liniei telefonice se află un consilier eJobs, care oferă suport pe tot parcursul procesului de găsire a unui loc de muncă, de la completarea CV-ului, crearea unui profil de candidat, identificarea job-urilor compatibile cu pregătirea și nivelul de experiență, precum și sfaturi punctuale cu privire la oportunitățile de pe piață. “Am primit deja un număr impresionant de telefoane, semn că această nevoie exista pe piață de multă vreme. Faptul că durata medie a unei convorbiri este de peste opt minute arată că acești candidați se aflau până acum într-un impas care îi împiedica să își găsească un loc de muncă. Cu un CV pus la punct, cu un cont activ pe platformele de recrutare și o idee clară despre cum și ce să caute pe piața muncii, ei devin eligibili nu doar în acest moment, ci și pentru viitor”, afirmă Bogdan Badea.

În acest moment, aproape 18.000 de anunțurile de muncă postate pe eJobs se adresează municitorilor necalificați și mai mult de 32.000 tinerilor aflați la început de carieră, cu un nivel de experiență de cel mult doi ani.

Articolul anterior

Investiție de 5,4 milioane euro: Policolor începe construcția noii fabrici de vopsele

Articolul următor

Tenacitatea de a fi femeie antreprenor în România

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share