Din această primăvară, activitățile companiei Electromontaj, la nivel local și internațional, sunt coordonate de Ionuț Adrian Tănăsoaica.
Electromontaj derulează proiecte în Europa, Orientul Mijlociu și Africa, și lucrează la o strategie complexă de susținere a procesului de tranziție globală către un viitor sustenabil, bazat pe electricitate.
Ionuț Tănăsoaica s-a alăturat grupului în 2020, ca director financiar. În scurt timp a devenit director general adjunct. A avut o contribuție importantă la cifra de afaceri-record a companiei din 2021, de 70 milioane de euro, prin livrarea de proiecte la cheie către clienții strategici ai Electromontaj. A deţinut mai multe posturi-cheie în companii de consultanță și telecomunicații.
„Vreau să folosesc cel mai important atu al nostru, capacitatea de a mixa experiența unică de peste 70 de ani în construcții-montaj în domeniul energetic, cu inovația prezentului, pentru a sprijini un viitor electric. Printre obiectivele mele se numără extinderea business-ului Electromontaj, digitalizarea companiei și dezvoltarea investițiilor în zona de producție și proiecte internaționale”, spune noul CEO Electromontaj.
Ionuț Tănăsoaica preia responsabilitățile de CEO deținute de Dumitru Corduneanu, care își încheie mandatul prin retragerea din activitate, după 36 ani la Electromontaj.
DESPRE ELECTROMONTAJ
Este o companie tehnologică înființată în 1949, cu sediul în România, cu proiecte în întreaga lume, lider pe piața locală a construcțiilor energetice. Proiectează, construiește, transformă și menține infrastructura pentru distribuţia inteligentă a energiei electrice și are capital privat 100 la sută autohton. Din Grupul Electromontaj, care are peste 1.500 de angajați, mai fac parte companiile Emfor si Iproeb.
Activitatea de producţie internă este organizată în puncte de lucru răspândite în toată țara, în unităţi de producţie proprii în Bucureşti (fabrica de stâlpi zincați) şi Câmpina (fabrica de cleme și armături) și o stație de testări pentru stâlpi electrici, una dintre cele mai mari din lume..
Printre cei mai importanți parteneri se numără Transelectrica, E-Distribuție, Siemens Energy, General Electric, CNAIR, Electrica, Hidroelectrica, Alro Slatina, Delgaz Grid, Alstom Grid Gmbh, Retrasib, Energobit, Energotech, Electromontaj Cluj, Romelectro, UMB, TenneT TSO B.V – Olanda, (ESO) EAD (Bulgaria), GE Renewable Energy (Germania), EAC (Cipru), IPTO (Grecia), MEPIU (Rep. Moldova), NEPCO (Iordania), Transco (Abu Dhabi), ADWEA (Abu Dhabi), EDCL (Rwanda) și Tanesco (Tanzania).