Elevii de la Transylvania College vor preda cursuri de educație financiară în cinci licee din Cluj-Napoca

Din martie, zece elevi din Transylvania College vor preda cursuri de educație financiară la Liceul de Arte Vizuale “Romulus Ladea”, Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu”, Colegiul Tehnic “Ana Aslan”, Liceul Teoretic “Lucian Blaga” și Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”.

Câte doi elevi din Transylvania College vor organiza ateliere de lucru pe teme de educație financiară cu un grup de 15 elevi din fiecare școală implicată în proiect. Mai apoi, elevii care au participat la cursuri vor disemina în rândul colegilor lor informațiile primite.

“Am dezvoltat un curriculum simplificat, pe capitole, la care am lucrat inclusiv cu specialiști în domeniu, pe care i-am rugat să ne explice diverse noțiuni care nu erau în manuale. De asemenea, am verificat și ce se predă la economie în școlile de stat. Printre lucrurile practice despre care vom vorbi se numără schimbul valutar, instrumente bancare, care e diferența dintre cardul de credit și cel de debit, ce e inflația, care sunt taxele directe și care sunt cele indirecte sau principii pentru economisirea banilor. Sunt multe lucruri din domeniul economic pe care nu le înveți la școală sau pe care nu le aprofundezi și care ți-ar putea fi foarte folositoare”, explică Georgiana Moiș, elevă în Transylvania College și membru în Money-FEST Committee.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

În viitor, elevii din Money-FEST Committee își doresc să extindă rețeaua de școli în care să țină cursurile. Sponsorul proiectului este Banca Transilvania, care a sprijinit de la început, din 2011, programul de educație financiară organizat la Transylvania College.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

DESPRE MONEY-FEST ȘI TRANSYLVANIA COLLEGE

Money-FEST Committee, din Transylvania College, este un grup format din 18 elevi de liceu. Comitetul are ca obiectiv dezvoltarea tinerilor și a comunităților prin educația financiară. Transylvania College este o școală internațională non-profit, ce oferă un parcurs educațional complet, de la creșă până la liceu. Este singura școală internațională din Cluj-Napoca și din regiune, acreditată de Ministerul Educației, căreia i s-a oferit statutul oficial de Școală Britanică Internațională (BSO – British School Overseas), de către Departamentul pentru Educație din Marea Britanie.

Transylvania College este membru acreditat al Consiliului Școlilor Britanice Internaționale (COBIS), membru Global Connections și Round Square, asociația mondială a școlilor de elită. Ruxandra Mercea, director al Transylvania College, face parte din G30, un grup de experți în educație, ce include directori aleși de la 30 dintre cele mai inovatoare școli din lume. Din 2015, Transylvania College se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române.

Articolul anterior

Cel mai mare producător de bere din România caută studenți, tineri absolvenți și masteranzi, pentru departamentele Comercial, Financiar și Tehnic

Articolul următor

Cel mai mare dezvoltator de birouri de pe continent are o nouă echipă de conducere pentru Europa Centrală și de Est

Articole din aceeași categorie
Total
3
Share