Emerson împlinește 15 ani de prezență în Cluj: peste 2.900 de angajați și investiții de peste 160 milioane de dolari

Compania americană de tehnologie, inginerie și producție, sărbătorește 15 ani de prezență pe piața locală din Cluj-Napoca.

Aniversarea marchează o etapă importantă în procesul de inovație și extindere, în condițiile în care compania este unul dintre cei mai importanți angajatori la nivel local și regional.

“Ca o retrospectivă a ultimilor ani, pot spune că am valorificat fiecare oportunitate, ne-am depășit limitele și am dezvoltat soluții durabile. Am dezvoltat cu succes o serie de 11 startup-uri de producție, două centre de afaceri importante, care susțin ambele platforme de afaceri Emerson la nivel european și global, un hub de inginerie și patru centre de servicii HR, IT, logistică și financiar”, menționează Alina Negru, director Emerson Cluj.

Compania a abordat mai multe direcții de cooperare cu universitățile locale, printre care și programe de mentorat pentru studenți, peste zece ediții de programe de practică de vară și programe de internship. Anul acesta, Emerson a inaugurat un laborator tehnic la Facultatea de Chimie a Universității Babeș-Bolyai și a modernizat laboratorul Emerson de la Universitatea Tehnică, de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, unde se folosesc cele mai noi tehnologii și soluții de automatizare, de tipul Industry 4.0.

Un viitor dedicat dezvoltării, inovației și sustenabilității

Pentru următorii 15 ani, Emerson își propune în principal dezvoltarea continuă și reproiectarea soluțiilor oferite, prin înglobarea tuturor cunoștințelor acumulate în urma experiențelor de până acum.

“În 15 ani, am crescut la peste 2.900 de angajați, am realizat investiții de peste 160 milioane de dolari și o cifră de afaceri de 241 milioane de dolari în anul fiscal trecut. Vom continua să ne dezvoltăm în toate domeniile noastre de activitate: operațiuni, centre de afaceri și grupuri de servicii funcționale. Rolurile și responsabilitățile noastre vor deveni mai complexe, vom proiecta și implementa noi procese, iar digitalizarea este un element central”, explică Alina Negru.

Sustenabilitatea rămâne un pilon strategic fundamental în practicile de operare ale Emerson. Potrivit conducerii companiei, ea se regăsește în toate practicile de business și reprezintă unul dintre factorii importanți ce au contribuit la succesul înregistrat până acum.

Site-ul din Cluj este alimentat integral cu energie regenerabilă, iar compania își sporește eforturile pentru a reduce amprenta de carbon, pentru a diminua cantitatea de deșeuri și pentru a-și aduce contribuția asupra societății în care activează. Emerson va continua să dezvolte comunitatea STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) la nivel local, prin investiția în dezvoltarea programelor existente și dezvoltarea unor noi programe, pentru a promova şi pentru a susţine educaţia STEM prin parteneriatele cu mediul academic și autoritățile clujene.

DESPRE EMERSON

Cu sediul în St. Louis, Missouri (SUA), este o companie de tehnologie și inginerie ce oferă soluții inovatoare clienților de pe piețele industriale, comerciale și rezidențiale. Soluțiile sale de automatizare ajută producătorii industriali să maximizeze producția și să protejeze personalul și mediul înconjurător, prin optimizarea consumului de energie și a costurilor de exploatare a resurselor.

Articolul anterior

Candidații din categoria 45+, tot mai activi în căutarea unui job. Cei mai mulți caută un loc de muncă în finanțe/ contabilitate, vânzări și HR

Articolul următor

Allianz-Ţiriac are un nou Director de Operațiuni

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share