Banner

Endava mizează pe programe de wellbeing, traininguri și sesiuni de mentorat pentru angajații săi, în 2022

Compania britanică cu zece centre de livrare în România va continua să pună pe primul plan, în 2022, programele de pregătire pentru angajații săi și inițiativele menite să le asigure evoluția la locul de muncă.

Compania va continua să fie prezentă și în comunitățile locale, prin participarea la evenimente alături de colaboratori din zona tehnică, oferirea de oportunități de carieră pentru juniori și parteneriate cu diverse ONG-uri.

Rezoluții pentru 2022

În 2022, Endava continuă programul Endava Wellbeing. Acesta le oferă masterclass-uri care pun accent pe gestionarea emoțiilor, meditație și construirea unor relații pozitive cu cei din jur.

Angajații sunt încurajați să participe la traininguri tehnice, livrate în companie de colegii lor și de traineri externi. Astfel, reușesc să-și crească aria de expertiză și să contribuie în mod direct la dezvoltarea business-ului.

Fiecare angajat poate alege tipul și numărul de traininguri la care participă, în funcție de planul său de carieră și discuțiile cu career coach-ul. Din prima zi în companie, îi este atribuit un coleg senior, alături de care își stabilește obiectivele de carieră și ce pași trebuie să urmeze pentru a le atinge. Angajații sunt încurajați să devină parte din comunitățile tehnice interne, grupuri destinate aprofundării și schimbului de informație despre diverse tehnologii, arii sau practici de lucru.

“Preocuparea pentru echilibrul și evoluția angajaților rămân o prioritate pentru Endava și în acest an. Le vom oferi în continuare acces la programe de învățare și dezvoltare, pe plan profesional și personal, zonă sincronizată la modelul de lucru hibrid pe care l-am adoptat în septembrie 2021. Strategia de creștere a companiei include și o nouă componentă de susținere a tinerilor talentați, specialiști IT pasionați de inovație, tehnologie și dezvoltare continuă, motiv pentru care ne dorim să fim cât mai prezenți în comunitate, prin parteneriate, evenimente și programe ce își propun să susțină dezvoltarea industriei”, spune Monica Daliu, Regional Head of People Development, Recruitment & Communications.

Contribuția adusă în comunitate este un alt punct important. Endava pregătește evenimente pentru pasionații de tehnologie și inovație, unde specialiști din diverse domenii vor discuta despre proiectele lor, provocări și cum au reușit să le depășească. Toate aceste oportunități de învățare vor fi oferite comunității în mod gratuit. Endava va continua să se implice activ și în comunitățile din orașele în care activează și va susține zone precum educația sau inițiative cu impact asupra mediului înconjurător.

Endava își dorește să contribuie la dezvoltarea comunității și prin programele destinate celor aflați la început de drum în IT. Va continua să ofere programede tipul School for…, Graduate Programs sau Internship pentru studenți, absolvenți sau persoane care își doresc o reconversie profesională. Înscrierile au început deja în mai multe orașe, precum Brașov, București, Iași sau Cluj-Napoca. Participanții vor beneficia de o perioadă de învățare, în care vor îmbina teoria cu activitățile practice și vor fi susținuți permanent de mentori cu experiență din companie.

O altă punte către comunitate o reprezintă inițiativele educaționale în parteneriat cu universitățile – o tradiție a companiei de mulți ani, ce va continua în 2022 prin cursuri predate de profesioniștii Endava, susținerea activității unor asociații studențești sau programe de mentorat și ghidare în carieră.

Retrospectiva anului 2021

Prezentă de peste 20 de piața din România, Endava a marcat în 2021 o serie de momente-cheie. Unul dintre ele a fost trecerea permanentă la sistemul de lucru hibrid. Compania a optat pentru acest model nu doar ca răspuns la contextul sanitar, ci mai ales deoarece angajații săi au spus că preferă să aibă flexibilitate și să poată lucra fie de acasă, fie de la birou.

În noiembrie, Endava a anunțat extinderea către trei noi orașe din România – Craiova, Suceava și Sibiu – și a scos la concurs posturi de dezvoltatori software, testeri, ingineri în managementul aplicațiilor, experți în zona de date, angajați în serviciile de suport, analiști, manageri de proiect și arhitecți software.  

La finalul anului, a trecut pragul de 10.000 de angajați în toată lumea. Peste 5.000 sunt în Europa Centrală (Bulgaria, Moldova, România) și lucrează pentru clienți din industriile de plăți, servicii financiare, TMT (Tehnologie, Media, Telecom) sau logistică. Compania este în proces continuu de extindere a echipei.

Endava a pus la dispoziția angajaților resurse pentru dezvoltarea profesională și pentru cea personală, prin programul Endava Wellbeing, a oferit contexte de învățare pentru comunitatea externă prin evenimente precum European TechTalks și a sprijinit cauze umanitare prin parteneriate cu ONG-uri din domeniul educației, sănătății sau mediului înconjurător.

DESPRE ENDAVA

Este lider în furnizarea de servicii tehnologice de ultimă generație și își sprijină clienții în dezvoltarea propriilor organizații, prin utilizarea soluțiilor scalabile de Distributed Enterprise Agile. Ajută clienții să devină companii digitale bazate pe experiență și îi sprijină în călătoria de la generarea de idei la dezvoltarea și implementarea de produse, platforme și soluții. Are birouri in Australia, Austria, Danemarca, Germania, Irlanda, Olanda, Singapore, Elveția, Marea Britanie, SUA și centre de livrare din UE: România, Bulgaria, Croația și Slovenia; Europa Centrală: Macedonia de Nord, Moldova, Serbia, Bosnia și Herțegovina; America Latină: Argentina, Columbia, Uruguay și Venezuela.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share