Endava trece definitiv la sistemul de muncă hibrid

Compania de software cu origini în Marea Britanie, care are peste 8.000 de angajați în lume și peste 3.000 în România, va trece definitiv la sistemul de lucru hibrid.

Endava a optat pentru acest model nu doar ca răspuns la contextul sanitar, ci mai ales deoarece angajații săi preferă să aibă flexibilitate și să poată lucra fie de acasă, fie de la birou. Conform unui sondaj intern, 75 la sută dintre angajații săi preferă în acest moment să continue să lucreze de acasă, iar 47 la sută ar dori să aibă în continuare opțiunea de a lucra și de acasă, și de la birou.

Compania a decis trecerea la sistemul de lucru hibrid, deoarece munca remote oferă flexibilitate angajaților, iar posibilitatea de a lucra de la birou asigură colaborarea necesară în echipe. “Viitorul este hibrid. Prin îmbinarea lucrului de la distanță cu cel la birou, le oferim colegilor flexibilitate și posibilitatea de a alege care este modul în care lucrează cel mai bine în fiecare zi”, spune David Churchill, Chief People Officer la Endava.

Potrivit unui studiu PWC, publicat în martie, 72 la sută dintre oameni doresc să aibă atât opțiunea de a lucra de acasă, cât și de la birou. Un studiu Microsoft privind tendințele pe piața muncii arată că majoritatea oamenilor ar dori să aibă opțiuni flexibile pentru munca remote, în timp ce 67 la sută dintre angajați vor mai mult în colaborarea în persoană post-pandemie.

“Studiile globale și propriile noastre cercetări arată că lipsa interacțiunii sociale, o consecință a modelului de lucru de acasă, afectează modul în care învățăm, conducem echipe, inovăm sau performăm. De aceea, continuăm să credem că munca în echipă este cea care produce cele mai bune rezultate”, declară John Cotterell, CEO Endava.

Potrivit conducerii companiei, la Endava, echipele de proiect sunt extrem de importante, mai ales că fiecare acționează cu extrem de multă independență, lucrează și își asumă responsabilitățile împreună. Prin urmare, sistemul de muncă hibrid permite echipelor să lucreze remote, dar să vină și la birou pentru activitățile comune, precum Ceremoniile Agile. Angajații Endava vor putea veni la birou și pentru programele de training, internship, workshop-uri sau orice alte activități în care interacțiunea față în față este preferată. 

“Când a început pandemia, siguranța colegilor și a clienților noștri a fost principala noastră prioritate. Dar știam că pe termen lung nu va fi suficient, deoarece pandemia, ca majoritatea celorlalte perturbări majore, a schimbat paradigma în multe afaceri. Credem că viitorul muncii este definit de flexibilitate – combinând beneficiile muncii de acasă pentru fiecare dintre noi cu nevoile de sincronizare și aliniere a echipei.

Analizele și cercetările noastre ne arată că secretul succesului este într-un raport personalizat între cele două elemente. Fiecare echipă este diferită și are nevoi diferite. Acesta este fundamentul sistemului hibrid pe care-l propunem și vom continua să ne adaptăm pe măsură ce învățăm din experiențele recente”, afirmă Claudiu Constantinescu, director regional, Central Europe, Endava.

DESPRE ENDAVA

Este lider în furnizarea de servicii tehnologice de ultimă generație și își sprijină clienții în dezvoltarea propriilor organizații, prin utilizarea soluțiilor scalabile de Distributed Enterprise Agile. Își sprijină clienții – care provin din industriile de plăți, servicii financiare, TMT (tehnologie, media, telecom), bunuri de consum, logistică și medicală – în călătoria lor de la generarea de idei la dezvoltarea și implementarea de produse, platforme și soluții.

La 30 iunie, avea 8.883 de angajați în birourile sale din Australia, Austria, Danemarca, Germania, Irlanda, Olanda, Singapore, Marea Britanie, SUA și centrele de livrare din UE: România, Bulgaria și Slovenia; Țările din Europa Centrală: Macedonia de Nord, Moldova, Serbia, Bosnia și Herțegovina; America Latină: Argentina, Columbia, Uruguay și Venezuela.

Articolul anterior

O americancă și un olandez se alătură echipei de management Bitdefender, ca vicepreşedinţi

Articolul următor

STRABAG a inaugurat noua clădire a centrului de competențe pentru tehnologia materialelor de construcții din România

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share