EXEC-EDU: Două treimi dintre managerii din România cred că veniturile companiilor lor le vor depăși pe cele din 2019, în acest an

Managerii români sunt convinși că, în 2021, economia României va depăși nivelul din 2019, iar companiile în care activează vor înregistra în acest an cifre de afaceri mai mari decât în 2019.

Acestea sunt concluziile unui barometru de opinie realizat în rândul managerilor din România de EXEC-EDU, liderul pieței de executive education, segmentul de top al pieței de training.

63,6 la sută dintre managerii români sunt de părere că, în 2021, veniturile companiilor lor le vor depăși pe cele din 2019. 54,5 la sută consideră că economia României se va situa peste nivelul din 2019,  în timp ce 27,3 la sută consideră că situația economică va regresa la nivelul din 2019.

”Ritmul pandemiei a încetinit la nivel global și local, iar managerii români sunt optimiști cu privire la performanțele companiilor în care activează. Nu întâmplător, respondenții sunt absolvenții EXEC-EDU, care au un profil special – sunt lideri performanți, agili, inovatori, care aleg să se dezvolte permanent, iau deciziile rapid și se adaptează la noua realitate. Capacitatea de adaptare și reinventare este sursa optimismului lor”, spune Oana Scarlat, CEO EXEC-EDU.

68 la sută din managerii intervievați consideră că, pe plan economic, pandemia nu a avut urmări mai grave decât criza din 2008-2009. Gradul ridicat de incertitudine din pandemie a necesitat adoptarea unui nou model de management în companie pentru 81,8 la sută din cei intervievați. În criza din 2009, doar jumătate dintre managerii intervievați și-au schimbat modelul de management.

81 la sută dintre respondenți spun că în companiile lor au fost automatizate și digitalizate procese, pe durata coronacrizei, în timp ce, în criza din 2009, în doar nouă la sută dintre companii a fost accelerat procesul de digitalizare. Peste jumătate (54,5 la sută) dintre respondenți afirmă că firmele în care lucrează au alocat, în 2020, bugete de training și dezvoltare pentru echipa de management, mai mult decât dublu față de 22,7 la sută în 2009. 79,3 la sută din manageri spun că firmele le vor permite angajaților să lucreze flexibil și parțial remote și după pandemie.

Oana Scarlat, CEO @ EXEC-EDU

La sondajul EXEC-EDU, realizat în mai, au răspuns manageri din retail, IT, petrol și gaze, jocuri de noroc, educație, FMCG, banking, agribusiness, curierat, transporturi, consultanță. Respondenții ocupă poziții de middle management (55 la sută), top management (32 la sută) și proprietari de afaceri (12 la sută).

45,5 la sută dintre intervievați lucrează în companii cu cifre de afaceri de peste zece milioane de euro, 18,2 la sută activează în companii cu cifre de afaceri de 5-10 milioane, iar 36,4 la sută sunt în companii cu cifre de afaceri sub cinci milioane de euro.

DESPRE EXEC-EDU

Cu o prezență de peste 20 de ani, este liderul pieței de executive education și are o echipă de peste 40 de traineri și experți și aproape 20.000 de cursanți. Portofoliul său include circa 70 de programe, iar oferta este structurată pe patru linii principale de activitate: programe de dezvoltare pentru C-level, programe de management, cursuri de specializare în domenii profesionale actuale, de nișă, și workshop-uri de well-being. Cele patru direcții includ nu doar programe de training, ci și coaching, mentoring, consultanță.

EXEC-EDU a obținut premiul Gold Award în topul celor mai bune companii de training din România,în urma unei cercetări derulate de Learning Network în 2019, la care au participat peste 500 de manageri și specialiști de resurse umane.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share