Faurecia: 900 de locuri de muncă, în noua fabrică inaugurată la Pitești

Furnizorul de componente auto deține acum cinci unități de producție în România, după investiția de opt milioane de euro, de la Căteasca, Argeș.

Noua fabrică este furnizor pentru unii dintre cei mai importanți producători auto din lume precum Jaguar Land-Rover, Fiat-Chrysler, Volvo, Ford, Peugeot-Citroen și Renault. Componentele auto produse aici sunt folosite în echiparea unor modele premium, precum Range Rover Velar și DS7, noul model de referință al grupului PSA, ambele prezentate la ediția din 2017 a Salonului Auto de la Geneva.

Cei opt milioane de euro investiți în județul Argeș au fost utilizați în construcția efectivă și în dotarea cu tehnologii de producție de ultimă generație. Pe o suprafață totală de 14.000 de metri pătrați, angajații Faurecia produc componente pentru planşa de bord, panouri de uşă şi consola centrală. “Fabrica pe care o inaugurăm oficial astăzi este una dintre cele mai moderne unități de producție ale grupului nostru, datorită tehnologiilor utilizate, dar și a condițiilor de muncă oferite pentru angajații noștri. În momentul de față, avem 370 operatori de producție, specialiști tehnici, coordonatori de echipe și manageri. Până în 2020, vom ajunge la 900 de angajați, ceea ce înseamnă că vor mai fi create peste 500 de noi locuri de muncă”, a declarat Jean-Michel Renaudie, vicepreședinte executiv, Sisteme de Interior.

Faurecia activează pe piața din România din 2003 și are peste 3.300 de angajați, în cinci fabrici: la Tălmaciu (Scaune Auto), Craiova (Sisteme de Control a Emisiilor), Mioveni (Sisteme de Interior), Râmnicu Vâlcea (Scaune Auto) și Căteasca, Argeș (Sisteme de Interior). În 2016, fabricile din România au raportat vânzări totale de 219.3 milioane de euro.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share