Federația Internațională de Coaching “donează” 350 de ore de coaching

Cu ocazia Săptămânii Coaching-ului, sărbătorită la nivel internațional, între 7 și 13 mai, Federația Internațională de Coaching România (ICF) oferă pro bono, cu ajutorul membrilor săi, 350 de ore de coaching.

Cei interesați pot intra pe site-ul Federației și se pot înscrie pentru o sesiune gratuită de coaching, la unul dintre cei 40 de profesioniști care voluntariază cu această ocazie. “Pentru ICF, această săptămână are un rol semnificativ în promovarea coaching-ului profesionist. Sunt multe mituri despre coaching și ne dorim ca, prin experimentarea unor sesiuni profesioniste cu membrii noștri, mediul de business din România să înteleagă mai bine aportul pe care îl poate avea coaching-ul în creșterea eficienței și atingerii potențialului de leadership. Membrii ICF își asumă, zi de zi, rolul de a promova cele mai înalte standarde în coaching și susțin creșterea profesiei, astfel încât aceasta să contribuie la dezvoltarea societății în care trăim”, spune Daiana Stoicescu (foto), președinte ICF România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Cei care aleg să experimenteze coaching-ul, în săptamâna 7-13 mai, alături de profesioniștii ICF, vor avea ocazia să înțeleagă beneficiile unui astfel de sprijin. În procesul de alegere a unui coach, ICF România le recomandă celor interesați să se gândească la timpul pe care sunt dispuși să-l investească în această primă experiență, să-și stabilească obiectivele, să ia legătura cu coach-ul ales și să-și ia timp să vorbească puțin cu el la telefon, pentru a vedea daca există chimie sau dacă poate ajuta, și să stabilească împreună programul sesiunii, pentru a experimenta coaching-ul profesionist. Sesiunea de coaching poate avea loc face to face sau remote (telefon, skype, zoom).

În România, ICF are 116 membri, dintre care 70 acreditați (doi la nivel MCC – Master Certified Coach, 16 la nivel PCC – Professional Certified Coach și 52 la nivel ACC – Associate Certified Coach). La nivel global, sunt 53.300 de profesioniști în coaching. Ei au generat, în 2016, un venit de peste 2,3 miliarde de dolari (2016 ICF Global Coaching Study). În Europa de Est, profesează peste 4.500 de coachi, care au înregistrat venituri de 70 milioane de dolari, iar regiunea are un potențial de creștere semnificativ.

DESPRE ICF

Are 33.000 de membri si 22.000 de coachi acreditați, în peste 100 de țări. ICF promovează profesia de coach, prin stabilirea unor standarde de înaltă etică profesională, și oferă certificare independentă și construirea unei rețele mondiale de coach-i acreditați. Coaching-ul este un o profesie diferită de terapie, consultanță, mentorat, trainig. ICF definește coaching-ul ca un parteneriat cu clienții, într-un proces creativ de provocare a gândurilor, care îi inspiră să-și maximizeze potențialul personal și profesional.

Articolul anterior

Criza și stewardesa

Articolul următor

Oficial: ArcelorMittal a primit aprobarea Comisiei Europene pentru achiziţia Ilva. Combinatul din Galaţi, scos la vânzare

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share