Banner

Filmul “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii”, de Radu Jude, propunerea României la Oscar

Foto: Dragoș Dumitru / Teatrul Gong

“Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (“Do Not Expect Too Much from the End of the World”), un film scris şi regizat de Radu Jude, este propunerea României pentru Premiile Oscar 2024, la categoria “Cel mai bun lungmetraj internaţional”.

Filmul a avut premiera mondială luna trecută, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, și a fost premiat cu Leopardul de argint – Premiul Special al Juriului, Menţiune din partea Juriului Ecumenic şi Premiul I din partea Juriului Tinerilor.

“Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” va apărea în cinematografele din România din 27 octombrie, iar până atunci va fi prezent în programele competiţionale sau ca invitat special la festivaluri de film importante, precum New York, Toronto BFI London și Viennale.

Lista scurtă pentru nominalizările la Oscar 2024 va fi anunţată de Academia Americană de Film pe 21 decembrie, iar selecţia finală pe 23 ianuarie 2024. A 96-a gală a Premiilor Academiei Americane de Film va avea loc pe 10 martie, la Los Angeles.

Prietenii noștri de la Generix Group Romania ne susțin să descoperim, în fiecare zi, oameni care inspiră. Poți afla mai multe despre ei aici: https://bit.ly/3oWaG8b.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share