Fintechul francez iBanFirst își deschide birou în București, primul din regiunea Europei Centrale și de Est

Una dintre companiile fintech cu cea mai rapidă creștere la nivel european se extinde în zona Europei Centrale și de Est prin deschiderea primului său birou din regiune, în București.

Compania estimează să atragă pe platforma sa de tranzacționare 500 de clienți, în primul an de activitate pe piața românească, și o echipă de suport alcătuită din 20 de consultanți.

iBanFirst operează o platformă online performantă, care permite companiilor să efectueze tranzacții rapide, sigure și rentabile, în peste 30 de valute. Clienții pot urmări în timp real traseul plăților datorită funcției unice payment tracker, care stabilește noi standarde de transparență pentru plățile internaționale transfrontaliere.

iBanFirst integrează și facilitățile open banking, care simplifică operațiunile uzuale ale clienților corporativi, precum plățile. Ei își pot introduce conturile bancare externe în platformă, pentru a obține o privire de ansamblu asupra tuturor conturilor bancare și tranzacțiilor efectuate, indiferent de bancă sau monedă.

“iBanFirst se află într-o etapă în care își extinde accelerat prezența la nivel european, cu obiectivul de a facilita accesul business-urilor la soluții agile, accesibile și personalizate de tranzacționare globală. Împreună cu noul nostru investitor, Marlin Equity Partners, considerăm că Europa Centrală și de Est reprezintă una dintre piețele cu cel mai mare potențial de creștere pentru compania noastră.

Am ales să intrăm în această zonă cu un prim birou în România pentru că dă semne bune de recuperare economică post COVID-19, iar companiile sunt foarte deschise către noile tehnologii și sunt early adopters. Îmbinăm avantajele unei platforme de ultimă generație pentru tranzacții puse la dispoziția clienților cu suportul oferit de o echipă locală cu expertiză și ne dorim să ajutăm cât mai multe afaceri din România să își simplifice operațiunile zilnice și să își accelereze planurile de dezvoltare”, declară Pierre-Antoine Dusoulier, CEO și fondator iBanFirst.

Lansarea biroului din România și expansiunea spre Europa Centrală și de Est fac parte din noua strategie de dezvoltare a companiei. Acest lucru a fost posibil după ce fondul american Marlin Equity Partners a achiziționat pachetul majoritar, la începutul anului, printr-un acord evaluat la 200 de milioane de euro. Pierre-Antoine Dusoulier, CEO-ul și fondatorul companiei, a trecut pe locul secund.

Pierre-Antoine Dusoulier, CEO-ul & fondator iBanFirst.

Biroul iBanFirst este deservit de o echipă formată de specialiști în domeniul fintech, cu experiență acumulată în țară și în străinătate. Ei oferă consultanță companiilor românești implicate în activități de comerț extern, pentru a le ajuta să își gestioneze eficient plățile internaționale și riscurile de schimb valutar. Clienții beneficiază de avantajul unui manager de cont dedicat și de întâlniri periodice cu echipa de management.  Pe lângă sediul din România, în următoarele luni, iBanFirst intenționează să deschidă birouri în Bulgaria și Ungaria. 

Fintechul francez este premiat la nivel european și a fost inclus în topul Financial Times 1000 Europes Fastest Growing Companies, doi ani consecutivi (2020-2021), și în Deloitte Technology Fast 50 Belgia (premiat trei ani consecutivi, 2018-2020).

DESPRE IBANFIRST

Este un furnizor de servicii financiare care se adresează nevoilor IMM-urilor, pe care le ajută să se dezvolte pe plan internațional și să-și simplifice operațiunile zilnice. Ca o alternativă la oferta băncilor tradiționale, a dezvoltat o platformă online de ultimă generație ce permite companiilor să efectueze tranzacții rapide, sigure și rentabile în peste 30 de valute și să își acopere riscurile de schimb valutar.

Fondată la Paris în 2013, iBanFirst este o companie franceză cu sediul în Belgia, cu operațiuni în Franța, Belgia, Olanda și Germania. Este reglementată ca instituție de plată și deservește peste 4.000 clienți din Europa. Membră a rețelei globale SWIFT de comunicare interbancară și certificată SEPA, deține acreditări AISP și PISP. A atras finanțări de la fonduri de venture capital de top din Europa, printre care Elaia, Bpifrance Large Venture și NJJ Capital. În mai 2021, a primit o rundă de finanțare de 200 milioane de euro din partea Marlin Equity Partners.

Articolul anterior

Delta Dunării e despre apă, noua campanie JYSK și WWF-Romania

Articolul următor

Fostul șef al Sodexo Bulgaria preia rolul de Head of Industrial & Business Development la Colliers România

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share