Fit4Future: Experiență on the job, alături de mentori Schaeffler România, pentru 40 de liceeni din Brașov

40 de elevi de clasa a XI-a, de la opt licee de top din Brașov, și-au desfășurat stagiul de practică la Schaeffler România, în 18 arii de activitate.

Timp de cinci zile, alături de 29 de mentori, elevii au intrat în rolul de angajat Schaeffler și au absorbit din cultura, atmosfera și dinamica unei companii cu renume.

Fit4Future este o inițiativă DWK (Deutscher Wirtschftsklub Kronstadt – Clubul Economic German Kronstadt), ce are ca scop susținerea calificării și a formării profesionale a tinerilor în zona Brașov. Săptămâna Informării Profesionale, care a avut loc și la Schaeffler, între 20 și 24 martie, și-a propus să ofere elevilor de clasa a XI-a, de la licee din oraș, oportunitatea de a experimenta o meserie, timp de o săptămână, într-o firmă germană. Participanții au avut posibilitatea de a simula un proces de angajare complet, căci participarea la această inițiativă a presupus depunerea unei candidaturi, parcurgerea unui interviu alături de profesioniștii din companie și asumarea rolului de angajat pentru o săptămână.

Cei 40 de elevi care și-au desfășurat stagiul de practică la Schaeffler au avut parte de interacțiuni directe cu specialiștii din companie, au cunoscut activități specifice din arii precum Industrial Engineering, R&D, Mentenanță, Resurse Umane, dar și din segmentele de producție. Și-au ascuțit toate simțurile ca să simtă atmosfera dintr-o fabrică de producție de top și au rămas surprinși de cât de mare a fost diferența între ce se așteptau să găsească și ce au experimentat de fapt. Sub sloganul #thankyouSchaeffler, o parte dintre ei au transpus în cuvinte ce a reprezentat experiența Fit4Future la Schaeffler România.

#thankyouSchaeffler:

  • pentru că faci cu pasiune ce faci. Am înțeles cum arată un om fericit la job!
  • pentru că aici am descoperit un super-vibe, o cu totul o altă atmosferă decât mi-am imaginat.
  • pentru echipa care mi-a share-uit timp, experiență, povești. Pe scurt: familie.
  • pentru că am avut parte de super-mentori, săptămâna asta!
  • pentru că am văzut că un job înseamnă și altceva decât niște task-uri. Mi-au plăcut discuțiile ca “între colegi”
  • pentru o gașcă mai mare de prieteni: colegi din alte licee + mentori Schaeffler
  • pentru că aici am descoperit meserii despre care nici nu știam că există!

Motivația din spatele implicării în dezvoltarea educației

Prin portofoliul complex și variat de programe educaționale – programe de practică și internship, burse de excelență, evenimente și acțiuni (Școala Altfel, Schaeffler Day pentru studenți, etc) -, Schaeffler România investește strategic în dezvoltarea tinerei generații de profesioniști și urmărește să genereze o situație win-win-win pentru companie-societate-angajați și viitorii angajați.

“Educația deschide uși. Educația oferă încredere și stabilitate. Educația reprezintă un factor crucial în dezvoltarea economică și socială și este baza competitivității la nivel individual. Piața muncii de astăzi este una extrem de performantă și solicitantă, iar lipsa unui sistem de educație ajustat la nevoile mediului privat aduce cu sine numeroase riscuri și provocări.

Lipsa competențelor relevante conduce la pierderi sub formă de costuri, timp și calitate, pentru companii, în timp ce tinerele generații se lovesc de probleme de adaptare și de rezolvare a cerințelor de la locul de muncă, influențând în mod negativ statisticile privind ratele de șomaj. O soluție pentru a combate aceste probleme este crearea de sinergii între companii și cei mai tineri actori sociali, prin programe educaționale de valoare, iar Schaeffler România face acest lucru de mai bine de 20 de ani”, explică reprezentanții companiei.

GRUPUL SCHAEFFLER – WE PIONEER MOTION

Ca furnizor global de top în sectoarele auto și de industrie, promovează, prin inovații și soluții remarcabile, de mai bine de 75 de ani, domeniile mișcării și cel al mobilității. Produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru aplicații ale sistemului de propulsie și șasiu, și soluții de rulare și rulmenți, pentru un număr mare de aplicații industriale. Cu circa 83.000 de angajați, Schaeffler este una dintre cele mai mari companii de familie din lume. Cu peste 1.250 de cereri de brevet în 2022, este a patra cea mai inovatoare companie din Germania, conform DPMA (Oficiul German de Brevete și Mărci).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share