Fondatorul farmaciei Ardealul se apropie de afaceri de 70 de milioane de lei și vrea să se extindă

Farmacia Ardealul, un business de familie cu 11 farmacii în Piatra Neamţ, înfiinţat în urmă cu 25 de ani de farmacistul Ilie Echim, merge spre afaceri de 70 de  milioane de lei în 2018, şi urmăreşte în conti­nua­re extinderea pe piaţa de retail.

Antre­prenorul susţine că dezvoltarea companiei se datorează celor doi copii, care vor duce mai departe afacerea de familie, dar şi angajaţilor. “Anul trecut a fost unul foarte bun pentru compania noastră. Dacă munceşti serios, vin şi rezultatele. An­ga­jări facem tot timpul, acum angajăm numai far­ma­cişti. Toate fir­mele antre­preno­rilor locali sunt factori de echilibru în zona res­pectivă, pentru a pondera lanţurile”, a declarat Ilie Echim pentru ZF.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Faţă de 2016, business-ul a înre­gistrat o creştere de 17 la sută, anul trecut, rea­lizată cu acelaşi număr de farmacii, în contextul în care nu au mai fost scoa­se la vânzare licenţe în Piatra Neamţ. În 2017, Farmacia Ardealul a înregistrat o cifră de afaceri de circa 64 de milioane de lei și un profit net de aproximativ 2,83 milioane. Prima farmacie Ardealul s-a deschis în Piatra Neamț, în aprilie 1993. Compania este astăzi lider al pieței farmaceutice nemțene și avea, la finalul anului trecut, 162 de angajați, cu o medie de vârstă de 35 de ani. Comercializează peste 12.000 de produse și deține și magazinele online farmaciaardealul.ro și bebeardealul.ro.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share