Ford are nevoie de 1.700 de angajați, pentru un nou model, și îi caută pe o rază de 35 km în jurul Craiovei

Conducerea companiei Ford România se va întâlni, săptămâna viitoare, cu primarii localităţilor doljene aflate pe o rază de până la 35 km de Craiova, pentru a-i informa că, în viitorul apropiat, vor demara angajările pentru producerea unui nou model, pentru care se vor crea 1.700 de locuri de muncă.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. “Într-un viitor foarte apropiat, la fabrica Ford din Craiova se va produce a doua maşină şi din acest moment încep pregătirile. Iar vestea foarte bună este că Ford va trebui să angajeze circa 1.700 de muncitori, un lucru dificil de găsit acum numai în Craiova. Am studiat tot judeţul Dolj şi am stabilit o rază de până la 35 km în interiorul judeţului, în jurul Craiovei, pe care să mergem să discutăm cu primarii în aşa fel încât lumea să fie informată în legătură cu ceea ce urmează să întâmple”, declară Ion Prioteasa, citat de Agerpres.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În 14 noiembrie, primarii acestor localităţi sunt invitaţi la Ford România, unde va avea loc o discuţie amplă pe acest subiect. În mai, Ford a anunţat că va produce un nou model în uzina de la Craiova, unde se fabrică în acest moment SUV-ul EcoSport. “Ford confirmă o investiţie suplimentară de 200 de milioane de euro şi adăugarea unui număr de 1.500 de locuri de muncă dedicate producţiei unui al doilea vehicul la fabrica sa din Craiova. Noul vehicul se adaugă actualului SUV de clasă mică Ford EcoSport şi motorului 1.0 EcoBoost, ambele produse deja la fabrica din Craiova”, a informat compania.

Detalii despre noul model şi data de start a producţiei vor fi confirmate în apropierea momentului lansării lui în fabricaţie. Constructorul Ford este cel mai mare angajator din judeţul Dolj, cu peste 4.400 de salariaţi.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share