Banner

Fostul CEO al Allianz-Țiriac preia conducerea Allianz Austria

Rémi Vrignaud va fi instalat în fruntea Allianz Austria din 25 august, după primirea aprobărilor necesare din partea Finanzmarktaufsicht – Autoritatea de Supraveghere a Piețelor Financiare.

Din septembrie 2016, Rémi Vrignaud a coordonat activitatea cancelariei lui Oliver Bäte, CEO-ul grupului Allianz, după patru ani petrecuți la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări. Pe perioada mandatului său, între 2012 și 2016, Allianz-Țiriac Asigurări a urmat un proces de transformări atât în ceea ce privește volumul și calitatea afacerilor, cât și sub aspectul profitabilității activităților. Allianz-Țiriac a redevenit cel mai mare asigurator la nivelul agregat al pieței de asigurări generale și de viață, și înregistra una dintre cele mai ridicate rate ale profitabilității din industria locală de asigurări. “Au fost patru ani concentrați în jurul performanței. Am pornit la drum inspirați de gândul de a deveni și de a rămâne un reper pentru piața de asigurări. Am reușit, iată, să ne atingem – sau chiar să depășim – toate obiectivele propuse la începutul acestei călătorii”, declara Rémi Vrignaud, la plecarea din România.

Înainte de a veni în România, austriacul Rémi Vrignaud a deţinut, timp de 11 ani, diferite funcţii de management în cadrul Allianz Elementar, în Viena, fiind specializat în managementul riscului şi reasigurări. Și-a început cariera în asigurări la Allianz în 2005, ca Head of Reinsurance. Între 2006 și 2008, a fost Head of Actuary, Portfolio Management and Reinsurance, iar până în august 2012 a ocupat postul de Head of Property/Casualty Insurance. Absolvent al Universității din Viena (Bănci-Finanțe), a studiat un an în Australia, la Monash University, iar în 2007 a obținut doctoratul la VGSF (Center of Central European Financial Markets).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share