Banner

Funcționarii publici din România se pot școli gratuit în Japonia

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) facilitează personalului din administraţia publică oportunitatea de a studia gratuit în Japonia.

Persoanele interesate sunt invitate să-şi depună dosarele pentru obţinerea unei burse de studiu în Japonia, prin programul Young Leaders’ Program (YLP), derulat de Institutul Naţional de Studii Politice (GRIPS) din Tokyo.

Programul, promovat în România de Ambasada Japoniei şi ANFP, este finanţat de Guvernul japonez şi se adresează tinerilor funcţionari publici şi oficiali guvernamentali cu experienţă şi rezultate excelente în administraţia publică. Scopul programului este să pregătească viitori lideri din administraţia publică centrală şi locală şi să creeze o reţea în rândul acestora.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

YLP oferă două tipuri de programe de studii: Administraţia la nivel naţional (central) – School of Government, și Administraţia la nivel teritorial (local) – School of Local Governance. Programul, cu o durată de un an (octombrie 2020 – septembrie 2021), se va finaliza cu obţinerea unei diplome de Master în Administraţia Publică/ Politici Publice, acordată de Institutul Naţional de Studii Politice din Tokyo.

Candidaţii trebuie să aibă vârsta de până în 40 de ani la 1 octombrie 2020, experienţă de minimum trei ani în administraţia publică (preferabil cinci ani), studii superioare absolvite cu diplomă de licenţă şi performanţe academice deosebite, și certificat care să ateste cunoaşterea limbii engleze: TOEFL/ IELTS sau echivalent.

Înscrierea se face pe baza unui dosar. Documentele şi formularele necesare înscrierii pot fi descărcate de aici. Dosarele complete se depun la sediul ANFP, până la 25 octombrie. Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este Bianka Gagea – Diacencu, e-mail: bianka.gagea@anfp.gov.ro. Detalii despre programul YLP sunt disponibile şi aici.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share