Gala LSRS: Iuliana Țâbian este Studentul Român al Anului

Tineri români cu rezultate academice şi extracurriculare de excepţie, din ţară şi de peste hotare, au fost premiaţi, ieri, la cea de-a X-a ediţie a Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), în Aula Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Marele Premiu a fost obţinut de Iuliana Ţâbian, de la Imperial College London, Marea Britanie. Câştigătoare la categoria Studentul anului în România a fost Ioana Marcela Brînzac (Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş), la categoria Europa Universitar – Cristina Gherghişan-Filip (University of East Anglia), câştigătorul la categoria Europa Post-Universitar a fost Ovidiu Csilik (Carnegie Institute for Science Stanford – SUA), iar la categoria Alte Continente – Radu Sava (Universitatea Tsinghua, Beijing, China).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

La categoria America de Nord a câştigat Cătălina Paula Spătărelu (Dartmouth College, SUA), la categoria Arte – Elena Andreea Teleagă (Slade School of Fine Arts, University College London), iar la categoria Erasmus – Daniela Androaie (ISAE Supaero, Franţa).

Iuliana Ţâbian este studentă în anul al IV-lea la Master (MEng) în Inginerie Aeronutică, la Imperial College London, și fostă elevă a Colegiului Național Andrei Șaguna din Brașov. Pasiunea pentru a face performanță și a inova în fascinantul domeniu aerospațial i-a îndrumat calea către multe oportunități de dezvoltare, la instituții de top în lume. Încă din anul I, a fost selectată să facă parte din proiecte de cercetare la Imperial College London, University of Tokyo, the European Space Agency și University of California Los Angeles. “Efortul necontenit și pasiunea au recomandat-o pentru multe premii și burse. Cea mai importantă a fost de la Royal Aeronautical Society, societatea-lider în domeniul aerospațial, care l-a premiat și pe Henri Coandă. O performanță remarcabilă la nivel preuniversitar este și aceea de a avea o lucrare acceptată la cea mai importantă conferință în Computer Vision, ACCV, unde i s-a sponsorizat participarea și transportul spre Australia, și care va rezulta într-o publicație”, arată organizatorii galei.

Gala LSRS este cel mai amplu eveniment din România, ce aduce împreună studenţii şi absolvenţii români din întreaga lume, cu scopul de a celebra şi încuraja rezultatele academice excepţionale ale acestora. De zece ani, prin Gala LSRS, Liga oferă un spaţiu în care ideile şi reuşitele studenţilor şi absolvenţilor români din străinătate să fie remarcate şi recunoscute. Gala este și un bun prilej pentru cei interesaţi de studiile universitare şi post-universitare în străinătate, ori pentru angajatorii din România, să se întâlnească şi să discute cu studenţii şi absolvenţii români din străinătate.

Articolul anterior

Lidl oferă cele mai mari salarii din retail în depozitul ce aprovizionează magazinele din Moldova

Articolul următor

Cum vrea Copenhaga să devină un Silicon Valley european: va construi nouă insule, pe care vor lucra 12.000 de oameni

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share