“Gălățeanca” Maria Drăguș, pe lista artiştilor europeni de urmărit în 2019

Foto: Maria Drăguș / Instagram

Maria Victoria Drăguş, care a jucat în filmul nominalizat la Oscar, “Panglica albă”, a fost inclusă pe lista celor zece artişti europeni de urmărit în 2019, întocmită de prestigioasa publicaţie Variety.

A cincea ediţie a listei Variety, “10 Europeans to Watch”, include talente europene – actori, regizori, directori de imagine -, cu potenţial de afirmare anul acesta. Cei zece artişti incluşi pe această listă – regizoarea franceză Marine Atlan, actorul german Jonas Dassler, regizorul belgian Bas Devos, actriţa Maria Drăguş, regizorul german Aron Lehmann, actriţa austriacă Valerie Pachner, actorul britanic Nabhaan Rizwan, creatoarea de seriale online Mika Watkins, regizorul olandez Steven Wouterlood şi actorul german Fahri Yardim – vor fi sărbătoriţi la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Berlin, care are loc între 7 și 17 februarie.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Maria Drăguş are 25 ani. Tatăl ei este originar din Pechea, din judeţul Galaţi, unde s-a născut și boxerul Lucian Bute. Maria este cunoscută pentru rolul din lungmetrajul “Panglica albă/ Das Weisse Band”, în regia lui Michael Haneke, pentru care a fost premiată, de altfel, de Academia de film germană. A mai apărut în filme precum “Wer wenn nicht wir”, “Draussen ist Sommer”, “Töte mich, dar şi în “Bacalaureat”, film lansat de Cristian Mungiu, în 2016. A jucat şi în filmul “Mary, Queen of Scots”, de Josie Rourke, lansat anul trecut, dar şi în “Six Minutes to Midnight”, de Andy Goddard, cu Eddie Izzard şi Judi Dench, care va apărea în cinematografe anul acesta.

Articole din aceeași categorie
Citește

Fetele de aur

Echipa de Fed Cup a României și-a egalat, ieri, cea mai bună performanță din istorie, semifinala din 1973,…
Total
0
Share