Galaţi: Salariile angajaților ArcelorMittal cresc cu 20 la sută, în următorii doi ani

Conducerea companiei ArcelorMittal Galaţi a încheiat Contractul Colectiv de Muncă (CCM), pentru 2019 şi 2020, cu sindicatul reprezentativ Siderurgistul AMG. În această perioadă, se vor aplica cele mai mari creşteri salariale de până acum.

“Documentul stipulează o creştere a salariilor cu 20 la sută, în medie, pentru muncitori, cu 30 la sută pentru şefii de formaţii (maiştri) şi cu 14 la sută pentru personalul TESA, şi alte beneficii, în condiţiile în care inflaţia prognozată pentru următorii doi ani este de 2,8 la sută, respectiv de 1,9 la sută pe an. Noul Contract Colectiv de Muncă pentru anii 2019 şi 2020 asigură garantarea veniturilor tuturor angajaţilor şi protecţia drepturilor acestora, în condiţii de instabilitate politică, economică, legislativă şi socială”, anunță ArcelorMittal.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Liberty House, parte a alianţei mondiale GFG, care aparţine omului de afaceri Sanjeev Gupta, a anunţat, în octombrie, că va prelua ArcelorMittal Galaţi, alături de alte trei unităţi din Europa. Tranzacţia se va finaliza la începtul anului viitor, iar Liberty va investi peste 300 de milioane de euro, pentru a majora capacitatea de producţie a combinatului cu peste 50 la sută, până la aproximativ trei milioane de tone anual.

Potrivit Mediafax, investiţia de la Galaţi va include, cel mai probabil, repornirea unuia dintre furnale. Liberty House explorează şi posibilitatea de a reporni al treilea furnal sau de a instala un cuptor cu arc electric ce ar folosi ca materie primă fier vechi, proces tehnologic aflat în linie cu strategia Greensteel a companiei, pentru o dezvoltare sustenabilă.

Articolul anterior

Penny Market vrea să ajungă la 400 de magazine în România, până în 2025

Articolul următor

Wizz Air caută angajaţi în România

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share