Gamerii pot afla cum pot urma o carieră în industria locală dezvoltatoare de jocuri video, la Gaming Marathon

La ediția de iarnă a Gaming Marathon, specialiști din industria locală dezvoltatoare de jocuri video vor vorbi cu streamerii invitați și publicul lor despre oportunitățile pe care le oferă acest sector și cum tinerii pasionați de jocuri video pot transforma această pasiune într-o carieră.

Gaming Marathon este susținut de Amber, cel mai mare studio dezvoltator de jocuri video independent din România, și are loc duminică, 13 decembrie, de la ora 10, pe gaming-marathon.ro. Tinerii interesați să urmeze o carieră de programator sau artist, printre multe alte specializări, vor afla cum se pot pregăti încă din liceu pentru a ajunge să dezvolte jocuri video, fie pe cont propriu, fie într-un studio de gaming.

“Industria dezvoltatoare de jocuri video din România este într-o continuă creștere, dar în următorii ani riscă să intre într-o perioadă de stagnare în ceea ce privește recrutarea de talent nou. La Gaming Marathon, noi, specialiștii din Amber, ne dorim să creștem vizibilitatea acestei industrii în România și să insuflăm tinerilor pasiunea pentru dezvoltarea de jocuri video. Orele petrecute în fața PC-ului sau consolei pot fi extrem de folositoare în viitor, când vor crea propriile lor jocuri, pe care milioane de oameni din întreaga lume le-ar putea experimenta”, spune Mihai Pohonțu, CEO al Amber.

Unii dintre cei mai populari creatori de conținut de gaming din România vor participa la Gaming Marathon. Lectură de la A la Z (1,5 milioane de subscribers pe Youtube) Mădălin (600.000) sau Gannicus (937.000) își vor antrena comunitățile în competiții și turnee de Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, Minecraft sau Brawl Stars. Line-up-ul Gaming Marathon va fi completat de Racing League Romania, Tedereu, Reddysh, Theo Zeciu, Bercea, meitii, MoonGaming, Adriivonb, S1KE, AlexaTV, Highman, Theo, Andu, Ovvy, Bobospider, itsgossiplol, AmyClaire, Werty, Alddy, Zoozix, Bogdahoh, Tak3 My Fury și mulți alții.

Noutăți globale, în premieră în România, la Gaming Marathon

League of Legends: Wild Rift, varianta mobile a celebrului joc League of Legends, care se lansează astăzi în Europa, va fi prezent la Gaming Marathon cu un turneu 5 vs. 5, organizat de Samsung, în care se vor confrunta echipele conduse de Antonia Nuckle și IceManLucky. Philips prezintă în premieră în România noua sa gamă de monitoare de gaming E Line, iar Hama aduce în fața gamerilor noile produse din gama uRage.

Industria de game development, în creștere în România

În 2019, cifra de afaceri înregistrată de cele 100 de studiouri ce activează pe plan local a depășit 200 milioane de dolari, conform studiului anual al RGDA (Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România). Suma reprezintă o creștere de 14,65 la sută față de 2018. 59 la sută dintre studiourile românești se află în București, 17 la sută în Cluj-Napoca, șapte la sută în Iași, cinci la sută în Timișoara și trei la sută în Brașov. Restul își desfășoară activitatea în orașele mici. În industria în care activează peste 6.000 de specialiști, 74,2 la sută dintre studiouri sunt dezvoltatoare de jocuri video (originale sau IP-uri licențiate), iar 12,1 la sută furnizează servicii de quality assurance, localizare și outsourcing creativ. 10,3 la sută activează și ca publisheri pentru propriile jocuri, iar 3,4 la sută creează soluții pentru infrastuctura de jocuri.

Bucharest Gaming Week este evenimentul dedicat gamerilor români, cu misiunea de a promova și de a pune în lumina reflectoarelor industria dezvoltatoare de jocuri video locale. Nexus Gaming este cea mai de succes organizație de esports din România, cu numeroase premii la competițiile internaționale cu echipele de CS:GO, League of Legends și PUBG. Casa celor de la Nexus Gaming este Nexus Gamers Pub, cea mai performantă sală de jocuri video din sud-estul Europei.

Articolul anterior

Prima achiziție a unui "rival", pentru Allianz-Țiriac Asigurări - preia societatea Gothaer Asigurări Reasigurări

Articolul următor

"Cumpărați local", modelul german: BMW şi Mercedes-Benz își promovează reciproc automobilele

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share
Close