Gedeon Richter își vinde operaţiunile de distribuţie şi retail farmaceutic din România către Dr.Max

Companiile Gedeon Richter Plc. şi Dr. Max BDC, s.r.o. au anunţat, prin intermediul Bursei de Valori Budapesta, că subsidiara indirectă a lui Richter, Armedica Trading, a semnat un contract de vânzare de acţiuni pentru a transfera operaţiunile de distribuţie şi retail farmaceutic ale Grupului Richter din România (Pharmafarm şi Gedeon Richter Farmacia) către Mediplus Exim, o subsidiară a A&D Pharma, parte din Dr.Max Group.

“Achiziţionarea operaţiunilor de retail şi en gros farmaceutic ale Grupului Richter din România marchează un alt pas mare în extinderea Dr.Max Group pe piaţa din România şi ne consolidează poziţia printre principalele lanţuri de farmacii din Europa”, declară Leonardo Ferrandino, CEO Dr.Max Group.

“Datorită acestei tranzacţii, ne vom consolida poziţia atât în ​​retail, cât şi pe piaţa en gros. Datorită unei suprapuneri foarte limitate cu lanţul nostru de vânzare cu amănuntul, achiziţia ne va permite să acoperim câteva puncte albe din grila noastră şi să oferim servicii mai convenabile şi portofoliu larg de produse pentru pacienţii noştri, în locaţii în care suntem deja prezenţi”, adaugă Cezar Zaharia, CEO A&D Pharma.

“Acest acord urmează cesionarea unor afaceri similare non-core din Republica Moldova de anul trecut şi îşi sporeşte în continuare concentrarea strategică asupra activităţilor de bază. Protecţia susţinută a marjelor ridicate, obţinute de afacerea noastră farmaceutică înalt specializată pe acest segment, este de o importanţă capitală pentru managementul Richter”, spune Gabor Orban, CEO Richter.

Cu peste 650 de farmacii de proximitate, 16 farmacii de mari dimeniuni (hiperfarmacii) și un magazin online, reţeaua Dr.Max este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa românească de profil. Dr.Max are hiperfarmacii în 13 oraşe. Lanţul de farmacii Dr.Max este deţinut de Penta Investments, grup de investiţii cu active în sănătate, servicii financiare, producţie, apărare, retail, dezvoltare imobiliară şi mass-media.

Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de obţinerea aprobărilor din partea Consiliului Concurenţei din România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share