Banner

Geocycle: Edmund Piess este noul director al operațiunilor din Europa de Est

Din această lună, operațiunile Geocycle din Europa de Est, parte a grupului LafargeHolcim, sunt conduse de Edmund Piess.

De profesie inginer industrial, Edmund Piess va gestiona serviciile de valorificare a deșeurilor din România, Republica Moldova, Bulgaria și Grecia. În ultimii 19 ani, a ocupat diferite poziții cheie în cadrul grupului LafargeHolcim, în țări din Europa (Franța, România, Elveția) și Africa (Egipt, Algeria, Maroc, Nigeria, Uganda, Kenya, Benin și Camerun). În ultimul an, a fost Manager de Performanță în LafargeHolcim Corporate Elveția.

Edmund Piess este specializat în inginerie industrială și are o diplomă obținută în 1998, la Hemes-Gramme Liège, din Belgia. “Sunt onorat să mă alătur echipei Geocycle Europa de Est și să contribui, împreună cu colegii mei, la dezvoltarea business-ului și la atingerea țintelor de dezvoltare durabilă și performanță, pe care ni le-am propus la nivel de Grup. Economia circulară este foarte importantă. De aceea, în Grupul LafargeHolcim, ne-am propus să co-procesăm anual, în operațiunile proprii, peste 80 de milioane de tone de resurse alternative, provenite din deșeuri nepericuloase. În România, vom continua să oferim un serviciu de mediu și o soluție sustenabilă pentru gestionarea deșeurilor, prin dezvoltarea capacităților de co-procesare”, declară Edmund Piess.

Cele două platforme de pretratare ale Geocycle România, de la Câmpulung și Aleșd, fac posibilă co-procesarea în cadrul fabricilor de ciment Holcim România a unei cantități anuale de deșeuri echivalentă cu cea generată de circa 500.000 de locuitori. La Aleșd și Câmpulung sunt co-procesate deșeuri solide (provenite din industrie sau din sortarea deșeurilor municipale), slamuri petroliere și anvelope uzate.

La nivel de Grup, Geocycle procesează, în fiecare an, 14 milioane de tone de deșeuri, și lasă în urmă zero reziduuri. Prin devierea deșeurilor municipale de la depozitare, Geocycle protejează anual terenuri echivalente cu suprafața a 85 de terenuri de fotbal. Compania contribuie la economisirea energiei echivalente celei necesare pentru încălzirea a 180.000 de gospodării, prin procesarea deșeurilor provenite din surse municipale.

DESPRE GEOCYCLE

Companie parte a grupului LafargeHolcim, este specializată în managementul deșeurilor și identificarea celor mai eficiente soluții pentru reducerea și revalorificarea deșeurilor, “for a zero-waste future”. Oferă soluții de tratare a deșeurilor pe baza unui proces industrial unic, denumit co-procesare, care asigură reciclarea și recuperarea simultană a deșeurilor. Operațiunile Geocycle servesc peste 10.000  de clienți din întreaga lume, în peste 50 de țări de pe toate continentele. În Europa, Geocycle oferă servicii de gestionare a deșeurilor în peste 20 de țări, cu peste 40 de unități de co-procesare.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share