“Globe-trotter-ul” Horia Adrian este noul director general al Holcim România

Din 1 februarie, Horia Adrian, executiv român cu peste 18 ani de experiență de management în cadrul grupului LafargeHolcim, îl înlocuiește pe Sofiane Benmaghnia în poziția de Country CEO Holcim România.

Horia Adrian preia și responsabilități regionale, prin rolul de Market Head LafargeHolcim pentru Europa emergentă, care cuprinde Serbia, Bulgaria, Moldova și Azerbaidjan. Managerii locali ai operațiunilor grupului din țările menționate vor raporta direct către acesta, iar noile poziții preluate de Horia Adrian raportează direct către Marcel Cobuz. Acesta a fost numit, în decembrie, la conducerea operațiunilor LafargeHolcim pentru Regiunea Europa.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Sunt bucuros să revin în cadrul Holcim România, compania în care mi-am început cariera, și în operațiunile din Europa, o regiune cu un istoric pozitiv în ceea ce privește performanța. Alături de colegii mei, voi continua eforturile de creștere și evoluție pentru business-ul din România și Europa, și vom continua să urmărim excelența în relația cu clienții noștri prin oferirea de soluții performante, care să răspundă cerințelor lor. În România, avem o bază industrială solidă, o echipă cu o înaltă calificare, capacități reale de cercetare și dezvoltare, și beneficiem de sinergiile create în grup. Sunt convins că aceste avantaje ne vor ajuta să facem performanță în piețele în care operăm”, declară Horia Adrian.

Horia Adrian (48 ani) este absolvent al programului de masterat în Administrarea Afacerilor al Universității Anjou și al programelor de licență și de masterat în Inginerie Mecanică ale Universității „Dunărea de Jos” Galați. S-a alăturat grupului LafargeHolcim în anul 2000, ca manager de proiect pentru diviziile Betoane și Agregate ale Holcim România. Între 2004 și 2010 a activat ca Sales, Marketing & Logistics Director, și apoi ca CEO, pentru compania Garadagh Cement, subsidiara din Elveția a grupului Holcim.

Rezultatele obținute și modelul său de management l-au recomandat pentru următoarele funcții de conducere în cadrul grupului, la conducerea Holcim Russia, CEO pentru Europa de Est și zona CSI, CEO LafargeHolcim în Orientul Mijlociu. Înainte de a fi numit CEO al Holcim România, Horia Adrian a ocupat poziția de Head of Business Transformation pentru grupul LafargeHolcim.

Sofiane Benmaghnia, care a condus operațiunile locale Holcim în ultimii doi ani, a ales să se dedice unor proiecte personale, în afara grupului.

Articolul anterior

Delphi închide o fabrică în care lucrează aproape 700 de angajați

Articolul următor

EY recrutează peste 150 de juniori, în cele cinci birouri din România și Republica Moldova

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share