EY recrutează peste 150 de juniori, în cele cinci birouri din România și Republica Moldova

EY Express se derulează pe parcursul a patru luni și reprezintă un program de inovare a procesului de recrutare.

“Suntem în plină desfășurare a celui mai amplu și inovator proces de recrutare, care pune accent pe întreaga experiență a candidaților. Le oferim nu doar oportunitatea unei cariere, ci și pe cea de a învăța, de a se dezvolta și de a se auto-cunoaște pe durata întregului program. Candidații vor primi feedback continuu și personalizat, încă din prima etapă de selecție, privind comportamentele și abilitățile dezirabile, precum și punctele lor forte și ariile de îmbunătățit. Programul EY Express este dedicat studenților și absolvenților și se va încheia în mai, prin ofertarea celor mai buni candidați”, explică Andreea Mihnea (foto), Director Resurse Umane, EY România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Compania caută să angajeze studenți din ciclul universitar și de masterat, sau proaspăt absolvenți din domeniul economic, juridic, dar și tehnic. Procesul este structurat în trei etape:

  1. Testarea online: după ce aplică la una dintre pozițiile de junior, candidații sunt invitați să parcurgă două teste online, care au scopul de a identifica atât trăsături de personalitate, cât și aptitudini numerice, verbale și de logică. Rezultatele vor fi însoțite de un raport ce le va indica tinerilor punctele forte și aspectele ce pot fi îmbunătățite.
  2. Interviul video: este ocazia potrivită pentru candidați să se remarce mai mult decât au făcut-o prin intermediul CV-ului sau a rezultatelor de la teste. Candidații cei mai potriviți vor fi invitați să participe la etapa finală.
  3. EY Express: reprezintă etapa finală de evaluare și are o durată de trei zile, pe parcursul cărora candidații participă la diferite training-uri și exerciții individuale și de echipă. Evenimentul urmărește dezvoltarea competențelor ce vor fi relevante pe piața muncii în viitor, la EY și în oricare altă companie: abilitatea de a rezolva probleme complexe, gândirea critică, managementul proiectelor, managementul riscului și abilitatea de a oferi servicii excepționale clienților. Cu suportul mentorilor EY și al formatorilor MMM Consulting, participanții vor primi scurte sesiuni de training pentru a înțelege competențele pe care va fi nevoie să le cultive, pe de o parte, și vor fi ghidați printr-o serie de activități gamified, pentru a-și testa propriile abilități, pe de alta. Participanții vor primi feedback după fiecare exercițiu, pentru a se putea calibra progresiv la așteptările mediului de business și pentru a vedea ei înșiși progresul de la o zi la alta, chiar în timpul evenimentului. La final, vor primi o evaluare individuală privind rezultatele și progresul fiecăruia pe parcursul acestei etape finale.

Cei mai buni candidați vor primi o invitație la un ultim interviu, în urma căruia pot primi o ofertă de angajare, alături de tot sprijinul necesar dezvoltării unei cariere în cadrul EY. Mai multe informații despre EY Express pot fi găsite aici, iar CV-urile pot fi trimise la adresa: eycareers@ro.ey.com. “Ne-am dorit să creăm o oportunitate inedită de învățare, care să aducă o valoare adăugată pentru toți candidații, indiferent de rezultatul final al aplicației lor. Am lucrat cu MMM Consulting, o companie specializată de training, pentru a dezvolta conceptul EY Express, și ne-am concentrat permanent pe învățarea experienţială. Este o inovație majoră a procesului de recrutare, întrucât ne permite să avem un dialog valoros cu noile generații de tineri și să ne cunoaștem reciproc, astfel încât matching-ul între candidat și profilul jobului, cultura organizațională și echipa din care va face parte, să fie cât mai bun, iar așteptările și planurile noilor colegi privind parcursul lor profesional în EY să fie cât mai aproape de potențialul lor”, adaugă Andreea Mihnea.

Cei 150 de juniori care vor fi selectaţi în această primăvară îşi vor începe activitatea în septembrie, când se vor alătura celor peste 770 angajați care fac parte din echipa EY, în cinci birouri din ţară şi din Republica Moldova – Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău.

DESPRE EY ROMÂNIA

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 250.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de circa 31,4 miliarde dolari în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2017. În România, EY este lider pe piaţa serviciilor profesionale de la înfiinţare, în 1992. Angajaţii din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri, către companii multinaţionale şi locale.

Articolul anterior

"Globe-trotter-ul" Horia Adrian este noul director general al Holcim România

Articolul următor

Diferențele de gen în personal branding

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share