Delphi închide o fabrică în care lucrează aproape 700 de angajați

Fabrica Delphi Packard din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, se închide la sfârşitul lunii martie, din cauza lipsei de personal.

Potrivit reprezentanţilor Delphi Packard, fabrica din oraşul Moldova Nouă va fi închisă din cauza “constrângerilor cauzate de forţa de muncă limitată disponibilă în regiune”, scrie ZF. “În urma întalnirii avute în 19 ianuarie cu reprezentanţii sindicatului, echipa de management Aptiv Electrical Distribution Systems Romania a comunicat faptul că fabrica din Moldova Nouă nu mai poate să susţină un proiect complet din cauza constrângerilor cauzate de forţa de muncă limitată, disponibilă în regiune. Pentru a desfăşura un proiect complet specific tipului nostru de industrie, bazat în principal pe forţa de muncă, e nevoie de un număr mai mare de angajaţi decât am reuşit să atragem din regiune. Am fost astfel nevoiţi să luăm decizia de a ne ajusta operaţiunile din România”, a anunţat Delphi Packard.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Activitatea de producţie va înceta la sfârşitul lunii martie și va lăsa fără un loc de muncă 698 de angajaţi. “Vom face toate demersurile necesare, împreună cu părţile implicate, pentru a minimiza impactul negativ şi pentru a căuta soluţii care să-i ajute pe angajaţii afectaţi de această măsură. Ne-am angajat ca punerea în aplicare a deciziei să fie în conformitate cu legile şi reglementarile locale. Echipa de Resurse Umane va colabora cu Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Caraş-Severin, pentru a acorda tot suportul necesar. De asemenea, va coopera cu alţi angajatori, în vederea găsirii unor oportunități pentru angajaţi. În acelaşi timp, încurajăm angajaţii să aplice la posturile disponibile în fabricile noastre din Sânnicolau Mare, Ineu şi Centrul de Inginerie din Arad, și le punem la dispoziţie oferte de angajare”, arată reprezentanţii furnizorului în electronică şi tehnologii pentru automobile, vehicule comerciale şi alte segmente de piaţă de acest gen.

Primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma, a declarat pentru Mediafax că încearcă să găsească un alt mare investitor. Autoritățile locale sunt dispuse să ofere facilităţi unui eventual investitor ce va veni la Moldova Nouă.

Articolul anterior

Amgen România are un nou director general

Articolul următor

"Globe-trotter-ul" Horia Adrian este noul director general al Holcim România

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share