Google acordă 1.255 de burse pentru cursuri IT, în România

“Gigantul” Google anunţă disponibilitatea a 1.255 de burse în România pentru obţinerea de certificate în domeniul IT, prin două proiecte, derulate pe platforma Coursera.

Cursurile pot fi finalizate în mai puţin de şase luni, nu necesită experienţă relevantă şi sunt recunoscute de experţi din industrie şi angajatori.

Prin programul Digital Women, realizat de Fundaţia EOS (Educating for an Open Society Romania), cu sprijinul INCO, vor fi acordate burse către 755 de femei care vor să-şi construiască o carieră în tehnologie. Proiectul se adresează femeilor în şomaj sau celor care ocupă locuri de muncă periclitate, iar bursele sunt destinate pentru urmarea programului “IT Support Specialist Certificate”, dezvoltat de Google, găzduit pe platforma Coursera.

Al doilea program este cel derulat de Fundaţia Leaders, organizaţie parteneră Grow with Google, care va distribui în România 500 de burse finanţate de Google. Ele vor putea fi folosite pentru a urma cursuri în IT Support, Data Analytics, Project Management sau UX Design. Bursele se adresează tinerilor profesionişti şi studenţilor.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Programul de burse pentru dezvoltarea unei cariere în IT face parte din iniţiativa europeană a Google de sprijinire a competenţelor digitale “Google Career Certificates”. Un studiu realizat de Google şi McKinsey arată că peste 90 de milioane de persoane apte de muncă din Europa vor avea nevoie să dezvolte noi competenţe. Cele mai recente estimări McKinsey arată că această cifră a crescut cu 25 la sut[ pe fondul crizei globale pe care o traversăm, respectiv oameni care trebuie să-şi găsească domenii noi de activitate.

Larry Page şi Sergey Brin au fondat Google în 1998, iar compania are acum peste 50.000 de angajaţi la nivel global. Ei oferă o gamă largă de produse şi platforme, precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome şi YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share