Granturi de până la 3.500 de euro/an, pentru olimpicii care aleg o facultate din România

Foto: Universitatea Transilvania Brașov

Absolvenţii de liceu premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale admişi la facultate vor primi, din anul universitar 2017-2018, granturi cu o valoare cuprinsă între 1.500 şi 3.000 de euro/an, în funcţie de tipul olimpiadei şcolare şi de premiile obţinute.

Elevii premiaţi (locurile 1, 2 şi 3) la olimpiade internaționale pot primi între 2.500 și 3.500 euro/an, iar cei premiați la olimpiade naționale pot să primească între 1.500 și 2.500 euro/an. Acordarea granturilor este posibilă în baza Hotărârii de Guvern nr. 403/2017 privind aprobarea Programului de granturi pentru cercetare-dezvoltare şi inovare “Grantul pentru tineri cercetători Regele Carol I”.

Programul se adresează tinerilor absolvenți care, pe parcursul celor patru ani de liceu, au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naționale și internaționale, și au câștigat, cel puțin o dată, unul dintre locurile 1, 2 sau 3. Programul propune și acordarea unor sume suplimentare: maximum 500 euro/an/bursier pentru participarea la evenimente științifice internaționale sau pentru protecția drepturilor de proprietate intelectuală, maximum 3.500 euro/an/echipă formată din cel puțin cinci bursieri care provin din una sau mai multe universități, pentru materiale, subansamble și subcontractări, pentru realizarea unor demonstratoare tehnologice sau promovarea unor idei proprii cu care se prezintă la concursuri internaționale de prestigiu.

Beneficiarii granturilor au obligația de a urma cursurile unei universităţi din România, de a urma, după terminarea studiilor de licență, studii doctorale în România, inclusiv în cotutelă, respectiv de a lucra cel puțin patru ani în activități de dezvoltare tehnologică într-o unitate CDI cu capital majoritar de stat (institut sau universitate) sau privat din România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share